0
1
σχόλια
328
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Jay Jay Johanson, Wim Mertens, Κρρράμα και Τέτττιξ, Alessandro Cortini. Οι μελωδίες της εβδομάδας έχουν τα πάντα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Οκτωβρίου 2019
Ο Jay Jay Johanson στο Tiki Bar: Ο Σουηδός χαμαιλέοντας της διεθνούς σκηνής (αλλάζει εμφανίσεις με την ίδια άνεση που ανακατεύει στο μπλέντερ του trip hop, disco και electroclash) επιστρέφει στην Ελλάδα. Μαζί του φέρνει ατμοσφαιρικές μουσικές, πειραματισμούς και μελαγχολικές μελωδίες, τις οποίες μα τις κερνά από απόσταση αναπνοής, στον εξωτικό χώρο του Tiki Bar. Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Tiki bar, Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη. Εισιτ.: 12 ευρώ.

Κρρράμα και Τέτττιξ στη Στέγη: Τι σχέση έχουν οι Metallica με την μουσική του Περού και της Αφρικής, το νταούλι και ο ζουρνάς με τον Iάννη Ξενάκη, ή ο Αισχύλος με το ιαπωνικό θέατρο και το πανκ; Όλα συναντιούνται επί σκηνής, μέσα από την μουσική παράσταση των ΤΕΤΤΤΙΞ. Για το εγχείρημα συνδυάζονται οι δυνάμεις ελλήνων και ξένων δημιουργών, έργα σύγχρονα και διαχρονικά, οι πολιτισμοί και τα ηχοχρώματα της υφηλίου με όργανα αυτοσχέδια, όλα σε ένα υβριδικό, πολύπλευρο project. Σάββατο και Κυριακή 18-19 Οκτωβρίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Εισιτ.: 5-10 ευρώ.

Alessandro Cortini στο Ζάππειο: Τα St Paul's Sessions που έκαναν μουσικό σημείο συνάντησης την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, μετακόμισαν. Ο Ιταλός πολυοργανίστας Alessandro Cortini, βασικός πληκτράς και συνεργάτης των Nine Inch Nails, ανοίγει την αυλαία των φετινών St Paul's Sessions 4 στο Ζάππειο Μέγαρο, με μια ατμοσφαιρική ηλεκτρονική βραδιά. Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, είσοδος από Αμαλίας. Είσιτ.: 18- 20 ευρώ.

Ο Wim Mertens σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Στη δισκογραφία του καταγράφονται γύρω στα 70 άλμπουμ, ενώ κάποια από αυτά έχουν σχεδόν αποκτήσει κλασική υπόσταση. Ο Wim Mertens γιορτάζει 40 χρόνια καριέρας κι επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Φλαμανδός μινιμαλιστής που «δεν είναι αρκετά κλασσικός για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής και ταυτόχρονα είναι πολύ κλασικός για τον κόσμο της ποπ», θα εμφανιστεί στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης και στο Παλλάς της Αθήνας. Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, Βασιλικό Θέατρο, Θεσσαλονίκη. Τρίτη 22 Οκτωβρίου, Παλλάς, Αθήνα. Εισιτ.: 27-79 ευρώ.


Διαβάστε επίσης:
Τα St. Paul's Sessions στο Ζάππειο
εμφάνιση σχολίων