0
1
σχόλια
214
λέξεις
CULTURE
Soundscapes Compositions. Οκτώ σημεία έμπνευσης της Θεσσαλονίκης, για οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη. Μια multimedia εξερεύνηση στην πόλη. Με ελεύθ. συμμετοχή
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
17 Οκτωβρίου 2019
Τι γίνεται αν αναμείξουμε την σύγχρονη ανθρωπογεωγραφία με τις νέες τεχνολογίες, τη μουσική και την ιστορία της πόλης; Τοποθεσίες, ιστορία,  άνθρωποι και ήχοι, μπλέκονται στο πολύ ενδιαφέρον project, Soundscapes Compositions, που μας βάζει μέσα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας με σκηνικό τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη χαρτογραφείται μέσα από οκτώ σημεία έμπνευσης για οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη. Ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Ναυαρίνου, η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα), η Παναγία Αχειροποίητος, η Αγία Σοφία, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνονται σταθμοί σε μια περιπλάνηση σαν υπαίθρια συναυλία, που «παίζει» στα αυτιά μας.

Αντίστοιχο ήταν και το Soundscapes Landscapes, από τους Medea Electronique, που πραγματοποιήθηκε σε γειτονιές της Αθήνας. Τωρα το εγχείρημα εξελίσσεται, μεγαλώνει και ταξιδεύει. Πρόκειται για ένα project που ουσιαστικά ενώνει την τέχνη, την ιστορία και την τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα πρωτότυπο άνοιγμα στην ανθρωπολογία-κοινωνιολογία της πόλης. Καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής χτίζουν μια νέα εμπειρία κι εμείς βλέπουμε την Θεσσαλονίκη με νέα μάτια και αυτιά. Φοράμε άνετα παπούτσια, κατεβάζουμε την δωρεάν  εφαρμογή στο smartphone ή το tablet μας και ξεκινάμε την εξερεύνηση.
 

Info: Soundscapes Compositions, 10 Οκτωβρίου 2019 – 30 Ιουνίου 2020, Θεσσαλονίκη.
εμφάνιση σχολίων