0
1
σχόλια
231
λέξεις
CULTURE
Η πολυταξιδεμένη παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου, για δύο τελευταίες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
9 Οκτωβρίου 2019
«Το The Great Tamer είναι ένα έργο που σκορπά γύρω του μαγεία με τόσο αργό τρόπο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν συμβαίνει τίποτα. Μέχρι που ξαφνικά οι δέκα χορευτές ενώνονται σε ένα θεατρικό θρίαμβο». Αυτό γράφει ο βρετανικός Guardian για τον «Μεγάλο Δαμαστή», το πιο πρόσφατο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, που ξεκίνησε από την Στέγη και κλείνει πλέον το μεγάλο ταξίδι του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με δύο παραστάσεις.

Ο Μεγάλος Δαμαστής καταπιάνεται με θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης και είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι ανάμεσα στις βασικές δυνάμεις που ο άνθρωπος καλείται να δαμάσει μέσα του για να ολοκληρωθεί. Η παράσταση του διεθνούς φήμης δημιουργού, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ταξιδέψε σε 4 ηπείρους και 36 χώρες (από την Αθήνα στο Παρίσι και από τη Σεούλ στο Ταϊπέι), ενώ φέτος ήταν και  υποψήφια για το βραβείο Outstanding Achievement In Dance, των Olivier Awards.

Ο καλλιτέχνης που άλλαξε δραστικά το τοπίο των παραστατικών τεχνών στην Ελλάδα, ετοιμάζει και μια καινούρια παράσταση στη Στέγη την Άνοιξη. Το νέο του έργο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Στέγη στις 6 Μαΐου και περισσότερες πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες μιας και σύμφωνα με τον δημιουργό του το έργο ως τότε, «θα παραμείνει άτιτλο, ανοιχτό, υπό κατασκευή».


Info: Ο Μεγάλος Δαμαστής, Δημήτρης Παπαϊωάννου, 29-30 Νοεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εισιτ.: 9-35 ευρώ.
εμφάνιση σχολίων