0
1
σχόλια
187
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η βασίλισσα της μουσικής calypso για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με ελεύθ. είσοδο
 
DOCTV.GR
26 Σεπτεμβρίου 2019
Η βασίλισσα της μουσικής calypso, McCartha Linda Sandy Lewis, διάσημη ως Calypso Rose, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Η Calypso Rose θεωρείται μητέρα της μουσικής calypso. Είναι η πρώτη γυναίκα που απέσπασε τον τίτλο του “Calypso King” και οι στίχοι της συχνά θίγουν κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός και ο σεξισμός. Το πρώτο της τραγούδι, που συνέθεσε σε ηλικία 15 ετών, αποτελεί το πρώτο τραγούδι calypso που έθιξε την ανισότητα των φύλων.

Η 79χρονη πλέον Calypso Rose, μετράει πάνω από πέντε δεκαετίες στη μουσική. Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία καλλιτέχνης που έχει εμφανιστεί στο φεστιβάλ Coachella στην Καλιφόρνια και η πρώτη που ερμήνευσε πλήρες setlist στο είδος calypso. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων ενώ έχει τιμηθεί με κάθε καλλιτεχνικό βραβείο της Καραϊβικής. Το νέο της άλμπουμ αναμένεται μέσα στο 2019, με μελωδίες εμπνευσμένες από την παράδοση της Τζαμάικας, της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής, καθώς και νέες προσωπικές αναγνώσεις τραγουδιών από την μεγάλη μουσική κληρονομιά της Αφρο-Καραϊβικής.


Info: Parklife: Calypso Rose, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ. Είσοδος: Δωρεάν.
εμφάνιση σχολίων