0
1
σχόλια
281
λέξεις
CULTURE
«Ήθος ανθρώπω δαίμων». Η φετινή διοργάνωση των TEDx της Χαλκίδας εξερευνά το Ήθος ως κινητήρια δύναμη. To DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
23 Σεπτεμβρίου 2019
«Ήθος». Σύμφωνα με τον Ηράκλειτο, αυτό καθορίζει τι θα μας συμβεί στο μέλλον. Μετά τις «Διαδρομές» και την «Εξέλιξη», το 3o TEDxChalkida εξερευνά «Ήθος» ως στάση ζωής που εμπεριέχεται στα πάντα, μέσα από ομιλίες και δρώμενα.

Με αφετηρία  τη ρήση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων», δηλαδή το ήθος είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου, καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργούν μια δεξαμενή σκέψεων και ιδεών γύρω από  «Ήθος» της επιστήμης, της τέχνης, της κοινωνίας και εν τέλει του ανθρώπου. Φέτος, για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τέσσερα διαφορετικά Workshops / εργαστήρια, πάντα με άξονα την ίδια θεματική.

Ανάμεσα στους ομιλητές της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται  ο Γιάννης Τσάπρας, αστροφυσικός στη Χαϊδελβέργη, η Φερενίκη Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, ο Δρ. Ευάγγελος Λιότζης, Ειδικός Σεξουαλικότητας, ο Αντώνης Καλογερόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας και  Media  στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ερευνητής στο Ινστιτούτο  Reuters, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ψυχολόγος και Συγγραφέας, η Μάρθα Μάτσα, πρωταθλήτρια κολύμβησης και αναπληρώτρια δασκάλα.

Το live act του event αναλαμβάνει ο μουσικός, sound desigher και φίλος-συνοδοιπόρος του DOCTV.GR, Serafim Tsotsonis,  ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ, Believers,από την Klik Records. Tα τελευταία χρόνια, o Serafim Tsotsonis συνηθίζει να αφιερώνει ένα κομμάτι του στην πόλη ή στο χώρο που επισκέπτεται. Στις 28 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στη σκηνή των TEDXChalkida και παίζει το Bridge of Evripos, το μουσικό κομμάτι που συνέθεσε ειδικά για τη Χαλκίδα, εμπνευσμένο από το παλιρροιακό φαινόμενο του Ευρίπου. Τη μουσική επένδυση στη διοργάνωση και στο After Party, επιμελείται το Home radio 89,1.


Διαβάστε επίσης:
Ocean Hope: Κορίνθιοι στο διεθνή μουσικό χάρτη
Ocean Hope: By Your Side
εμφάνιση σχολίων