0
1
σχόλια
221
λέξεις
CULTURE
Στο Anima Ι κατοικούν οι φίλοι και οι γείτονές του Έλληνα εικαστικού Γιάννη Βαρελά που ζει ανάμεσα στην Αθήνα και στο Λος Άντζελες
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
10 Σεπτεμβρίου 2019
Τα έργα του βρίσκονται σε κορυφαίες συλλογές, όπως στη Saatchi Collection του Λονδίνου και στη Συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη.

Ο διεθνούς φήμης εικαστικός Γιάννης Βαρελάς ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Λος Άντζελες. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Royal College of Art του Λονδίνου.

Μετά την ατομική έκθεση Monster που παρουσιάστηκε στη Στέγη το 2017, την περφόμανς New Flags for a New Country / Destroying Elvis (2016), και το Black Frames (μια ανάθεση του Onassis USA 2017), συνεργάζεται ξανά με το Ίδρυμα Ωνάση και παρουσιάζει μια ιδιαίτερα προσωπική έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Μπενάκη.

Στη νέα σειρά έργων του “Γιάννης Βαρελάς / Jannis Varelas: Anima Ι”, ο καλλιτέχνης επιλέγει για μοντέλα φίλους και γείτονές του. Αρχικά τους φωτογραφίζει στο ιδιαίτερα διαμορφωμένο περιβάλλον του εργαστηρίου του. Έπειτα μεταφέρει την εικόνα τους στον καμβά με σκοπό να θέσει μια σειρά ερωτήματα: ταυτότητας, ετερότητα, ομοιότητα, διαφορά, κανονικότητα, μη κανονικότητα, πολλαπλό φύλο...

Η έκθεση περιλαμβάνει εκτός από ζωγραφικά έργα και λευκώματα, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, μια επιλογή καθημερινών αντικειμένων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, εκδόσεις, βίντεο και ρούχα από την προπαρασκευαστική διαδικασία.
 

Info: Γιάννης Βαρελάς - Anima I, 11 Σεπτεμβρίου - 17 Νοεμβρίου, Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138.
εμφάνιση σχολίων