0
1
σχόλια
189
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η Ουτρέχτη καλύπτει με φυτά εκατοντάδες υπόστεγα σε στάσεις λεωφορείων, ως δώρα για τις μέλισσες
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Ιουλίου 2019
Οι στέγες εκατοντάδων στάσεων λεωφορείων στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, έχουν καλυφθεί στα φυτά ως δώρο προς τις πολύτιμες για τη τη ζωή του πλανήτη, μέλισσες. 316 στάσεις γέμισαν με πρασινάδες και πλέον όχι μόνο υποστηρίζουν τα πολύτιμα έντομα, αλλά βοηθούν επίσης στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, αποθηκεύοντας παράλληλα και βρόχινο νερό.

Οι στάσεις αυτές αποτελούν οικολογικά πρότυπα απ’ άκρη σ’ άκρη: διαθέτουν φώτα LED και παγκάκια από μπαμπού, ενώ τις φροντίζουν εργάτες που κινούνται με ηλεκτρικά οχήματα. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν 55 νέες ηλεκτρικές στάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και να έχουν «εντελώς καθαρή δημόσια συγκοινωνία» μέχρι το 2028. Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των λεωφορείων σύντομα θα είναι αιολική, προερχόμενη κατευθείαν από τους ολλανδικούς ανεμόμυλους.

Οι στάσεις ΜΜΜ της Ουτρέχτης είναι μόνο ένα λιθαράκι μιας ευρείας οικολογικής νοοτροπίας, αφού η πόλη επίσης επιτρέπει στους κατοίκους να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση ώστε να μετατρέψουν τις στέγες των σπιτιών τους σε φιλικές προς το περιβάλλον, «πράσινες» οάσεις.

 
Διαβάστε επίσης:
VIDEO: Η ζωή μου με μια μέλισσα
ΕΡΕΥΝΑ: Μάθε από τις μέλισσες
Το σχολείο της Τίλντα Σουίντον
εμφάνιση σχολίων