0
1
σχόλια
284
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η δημοσιογράφος Zeinab Badawi δεν χαρίστηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό στη συζήτηση για την υποεκπροσώπηση γυναικών στο νέο υπουργικό του συμβούλιο
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
11 Ιουλίου 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC Zeinab Badawi για τη μικρή συμμετοχή γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα και ο πρωθυπουργός απάντησε, ότι ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική», ανέφερε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη δυσαναλογία αντρών και γυναικών,  στην εκπομπή Hardtalk του BBC η οποία είναι γνωστή για την πίεση που ασκούν οι δημοσιογράφοι στους συνεντευξιαζόμενους.
 
Η Zeinab Badawi του επεσήμανε πως θα μπορούσε, όπως επέλεξε τόσους τεχνοκράτες, να βρει 21 γυναίκες που να κάνουν για τις θέσεις αυτές, λέγοντας: «Μα είστε σοβαρός; Σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες; Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις».
 
Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την εκπροσώπηση των φύλων στην κυβέρνηση: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την έμφυλη σύνθεση. Οπωσδήποτε υπάρχει χώρος για βελτίωση. Οι γυναίκες που έχουμε είναι εξαιρετικά ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν θαυμάσια δουλειά και θα βοηθήσουν άλλες γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση».

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. στην ποσόστωση γυναικών βουλευτών. Ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 20% ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο 19,3% σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.


Διαβάστε επίσης:
Οι γυναίκες στη Βουλή, στην κυβέρνηση, στην Ε.Έ.
Ορίστε τι άλλαξε εκεί που κυβερνούν οι γυναίκες
Ένας αιώνας φεμινισμού
εμφάνιση σχολίων