0
1
σχόλια
479
λέξεις
CULTURE
Μουσική, τέχνη, σινεμά και γιόγκα στο εναλλακτικό φεστιβάλ της Κεφαλονιάς, με ελεύθ. είσοδο
DOCTV.GR
26 Ιουλίου 2019
Μόλις 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό των Παλιών Βλαχάτων. Πέτρινα σπίτια και αρχοντικά, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού και οι πέτρινοι ξυλόφουρνοι μετατρέπονται και φέτος σε τοπίο καλλιτεχνικής δράσης για το Saristra Festival. Συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, workshops, yoga, τανγκό, αλλά και δραστηριότητες για παιδιά ζωντανεύουν το «χωριό-φάντασμα», που εγκαταλείφθηκε έπειτα το σεισμό του 1953.

Φέτος το Saristra έρχεται με δυο σκηνές: η κεντρική πέτρινη σκηνή (Square Stage) εστιάζει στον κιθαριστικό ήχο, και η «κρυμμένη» μέσα στον ελαιώνα σκηνή με το σουρεάλ όνομα Goat With Gold Teeth σκηνή εστιάζει στον ηλεκτρονικό.

Μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού Saristra είναι ο Ian Svenonius, της underground σκηνής της Washington DC. Οι Nation of Ulysses, The Make Up, Weird War, David Candy, Escape-ism, μερικά μόνο από τα σχήματα και προσωπικά του πρότζεκτ στα οποία έχει ηγηθεί. Ο Svenonius έχει κυκλοφορήσει 19 άλμπουμ και περισσότερα από 20 singles, EPs και split. Η ατομική δουλειά του περιλαμβάνει το άλμπουμ Play Play υπό το φανταστικό David Candy και το βιβλίο The Psychic Soviet . Τα έργα και τα γραπτά του χαρακτηρίζονται από μια αντι-αυταρχική πολιτική μαρξιστική πολιτική άποψη.

Άλλοι καλεσμένοι είναι οι ψυχεδελικοί Ιάπωνες Minami Deutsch, με τη φήμη μιας από τις καλύτερες live μπάντες στον κόσμο, ο «θρυλικός» frontman των Tuxedomoon Blaine L. Reininger με ένα σετ που ενώνει τις μέρες του στη μπαντα μέχρι τη σόλο του καριέρα, οι Acid Baby Jesus ACID BABY JESUS που επιστρέφουν στη σκηνή του παλιού χωριού ύστερα από την τελευταία εμφάνισή τους το 2017, οι The Callas, οι Territroy με το νέο τους άλμπουμ, ο Jay Glass Dubs, αλλά και πολλοί έλληνες όπως οι Restive Plaggona, Soft Skull, Turbo Teeth κ.ά. Μετά τα live τα decks και των δυο σκηνών αναλαμβάνουν djs όπως το ντουέτο των Hypermedium Soundsystem.

Στα sos του παράλληλου εικαστικού προγράμματος του φεστιβάλ: Ο street artist Bleeps.gr, παρεμβαίνει με τις δημιουργίες του στο χώρο, η Χιλιανή ζωγράφος Daniela Montescinos μελετά την κίνηση των ζώων σαν οργανισμούς που βρίσκονται στο χωριό και το εξερευνούν, το εργαστήριο Dedode Fab Lab (Computational, Fabrication and Research Laboratory) κατασκευάζει έναν κινητό θόλο από νήμα στο κτίριο του πρώην καφενείου του χωριού.

Η περιπλάνησή μας στο φεστιβαλικό χωριό γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: προβολές βραβευμένων ταινιών και μουσικών ντοκιμαντέρ, εργαστήρια χορού tango, ασιατική γιόγκα, κατασκευές, σεμινάρια φωτογραφίας, είναι μόνο μερικά από τα όσα θα βιώσουμε.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

SQUARE STAGE
BLAINE L. REININGER
ACID BABY JESUS
STRAWBERRY PILLS

GOAT WITH GOLD TEETH STAGE
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΖΙΡΙΤΑΣ
TABOOLE + BIG BABY

GOAT WITH GOLD TEETH STAGE
RESTIVE PLAGGONA
ECHO CANYON
ΠΈΡΑ ΣΤΑ ΌΡΗ
HYPERMEDIUM SOUNDSYSTEM

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
SQUARE STAGE
ΜINAMI DEUTSCH
THE CALLAS
$OFT $KULL
SISTER
JOHNNY LABELLE
NOLO AREOLA

GOAT WITH GOLD TEETH STAGE
JAY GLASS DUBS
KOSTADIS
TURBO TEETH
CANNIBAL RADIO

ΚΥΡΙΑΚH 4 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ
SQUARE STAGE
IAN SVENONIUS
TERRITROY
DURY DAVA
KOLIDA BABO
SCLAVOS

GOAT WITH GOLD TEETH STAGE
BILL ANAGNOS
GEORGIOS KARAMANOLAKIS
MARCELDUNE
EXPRESS SKOPELITIS


Info: Saristra Festival 2019, 2-4 Αυγούστου, Παλιά Βλαχάτα, Σάμη Κεφαλονιάς.
 

Διαβάστε επίσης:
Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019
Sonar: Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ στην Αθήνα
εμφάνιση σχολίων