0
1
σχόλια
468
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Το φωτογραφικό φεστιβάλ του Αιγαίου επιστρέφει. Δηλώνουμε συμμετοχή στο φετινό φωτογραφικό εργαστήριο. To DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
2 Ιουλίου 2019
Το Photosphere είναι ένα open air φωτογραφικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 3η χρονιά στο νησί της Πάτμου. Η περσινή διοργάνωση συγκέντρωσε 30 φωτογράφους (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) και 101 φωτογραφίες. Φιλοξενήθηκε σε δυο νησιά, την Πάτμο και την Πάρο, μιας και μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια, διατηρούν στενές πολιτιστικές σχέσεις.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photosphere της Πάτμου, θα είναι φέτος το καλοκαίρι και στην Πάρο, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αρχίλοχου της Παροικίας, από τις 2 έως και τις 15 Ιουλίου. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Πατμίου, στην Πάτμο, από τις 28 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχοντες για φέτος είναι οι: Andrea Georgacopulo Protegdico (Ιταλία), Ανδρομάχη Κακαβά (Ελλάδα), Αθανάσιος Δήμου (Ελλάδα), Carolyn Scales (Βρετανία-Ελλάδα), Chantal Formizzi - (Ιταλία), Γιώργος Αγγέλης (Ελλάδα), Εμμανουήλ Σπίννος (Ελλάδα), Henri Kandiyoti (Τουρκία), Igor Ochmiansky (Γαλλία), Ivalina Dakova (Βουλγαρία-Ελλάδα), Καλλιόπη Χατζοπούλου (Ελλάδα), Κίμων Αξαόπουλος (Ελλάδα), Λάμπρος Ράπτης (Ελλάδα), Mike Fan Tong Hwa (Ταϊβάν-Ελλάδα), Muriel Despiau (Γαλλία), Mutlu Kurtbas (Τουρκία), Nasir Javed (Πακιστάν-Ελλάδα), Paula Munos (Γαλλία), Περικλής Λουκόπουλος (Ελλάδα), Stefano Rapino (Ιταλία), Στέφανος Πατεράκης (Ελλάδα) και Xavier Delannoy (Γαλλία).

Η Time-lapse Action είναι ένα καινούργιο τμήμα του φεστιβάλ με εικόνες σε time-lapse στο οποίο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Alessandro Menegon (Ιταλία), Αντώνης Βενίτης (Ελλάδα), Christian Uhlig (Νορβηγία), Δημήτρης Μιχαλάκης (Ελλάδα), Kirill Neiezhmakov (Ουκρανία), Louis Martin (Βρετανία), Miguel Angel Ovalle (Κολομβία), Sergei Kosov (Γερμανία), Σωτήρης Κωνσταντινίδης (Ελλάδα) και Φοίβος Πέντες (Ελλάδα).

Η ΕΝΤΕΥΞΙΣ, είναι η oμαδική έκθεση φωτογραφίας 12 φωτογραφικών ομάδων της Ελλάδας με τον τίτλο Freedom. Μετά την πραγματοποίησή της στο Photometria Festival, ταξιδεύει στην Πάρο και την Πάτμο όπου και θα φιλοξενηθεί από το Photosphere καθ’ όλη τη διάρκειά του στα δύο νησιά. Η μεταφορά της έκθεσης πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Φεστιβάλ. Οι 12 φωτογραφικές ομάδες που συμμετέχουν είναι οι: Φωτόραση, ΦΩΣΠΙ, Φωτογραφιστές, Αrt8, Φωτογραφική Λέσχη «Σαν Φως» του ΕΚΚΕΕ - ΟΚΑΝΑ, Α.Σ.Τ.Ο. - Επικοινωνούμε, ΚΑΔΡΩ, Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, Φωτογραφική Oμάδα Κομοτηνής, Φωτογραφική Ομάδα Άρτας, Corinthian Photography Club, Olive Branch Arts.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Στο φετινό φωτογραφικό εργαστήριο με τον τίτλο, Μια Διαφορετική Προσέγγιση του Τόπου, το Photosphere, σε συνεργασία με τη Βαλκανική κολεκτίβα BULB, διοργανώνει ένα τριήμερο εργαστήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο, από την 1η έως την 3η Ιουλίου 2019, με εισηγητή τον Άγγελο Μπαράι, φωτορεπόρτερ και International Fellow της BULB. Με κόστος συμμετοχής: 30,00€ και ελάχιστο αριθμός των 10 συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση του.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία και το περιεχόμενο του εργαστηρίου μπορείτε να απευθυνθείτε στον εισηγητή στο e-mail: [email protected] ή στο τηλ: 6983688424.


Ιnfo: 3ο Photosphere. 2 - 15 Ιουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίλοχο της Παροικίας Πάρου. 18 Ιουλίου - 11 Αυγούστου στο Πάτμιο Πνευματικό Κέντρο της Πάτμου. Είσοδος δωρεάν.
εμφάνιση σχολίων