0
1
σχόλια
234
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Πάνω από 3,7 εκατομμύρια Βρετανοί ηλικίας άνω των 45, πάνε σε rave party κάθε εβδομάδα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
27 Ιουνίου 2019
Το ρέιβ όχι μόνο δεν έχει πεθάνει αλλά τουλάχιστον για τους Βρετανούς είναι εδώ ακόμα πιο ισχυρό. Πάνω από 3,7 εκατομμύρια Βρετανοί άνω των 45 εξακολουθούν να πηγαίνουν σε rave party μια φορά την εβδομάδα. Μάλιστα, μιας και δεν χάνουν ποτέ το «groove» τους, αποκαλούν τους εαυτούς «Evergroovers».

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Eventbrite, πολλοί 40-άρηδες απολαμβάνουν την rave κουλτούρα σε τακτική βάση. Από τους 170 ερωτηθέντες, το 60% δηλώνει ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει να εκτονώνονται τακτικά σε rave party (οργανωμένα ή αυτοσχέδια). Παράλληλα, δύο στους πέντε υποστηρίζουν ότι έχουν περισσότερες αντοχές από όταν ήταν νέοι. Μάλιστα το 24% των συμμετεχόντων, σήμερα πηγαίνουν σε περισσότερα rave parties από όταν ήταν νεότεροι.

Το 2017, μια άλλη μελέτη ισχυρίστηκε πως βρήκε την ηλικία που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι «πολύ μεγάλοι» για να συνεχίσουν να κλαμπάρουν. Σύμφωνα με το Currys PC World, τα 37 είναι η ηλικία όπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν αποδεκτό να κάνουν ακόμα clubbing, ενώ το σημείο όπου υποτίθεται πως προτιμούν να απέχουν από την έντονη νυχτερινή ζωή και να μένουν μέσα ξεκινά μόλις στα 31.

Ως απάντηση, εκατομμύρια ravers διαψεύδουν τα –μάλλον στερεοτυπικά– ευρήματα, χορεύοντας κάθε εβδομάδα επί ώρες, αποδεικνύοντας το πόσο τουλάχιστον γελοίο είναι το να πιστεύει κανείς πως η χορευτική μουσική ανήκει σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Lets dance.


Διαβάστε επίσης:
Χορεύοντας μέχρι θανάτου
ΕΡΕΥΝΑ: Οι αειθαλείς
εμφάνιση σχολίων