3
1
σχόλια
349
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η παγκόσμια ανεξάρτητη μουσική σκηνή, σε ένα διήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
4 Ιουνίου 2019
2 ημέρες, 34 ονόματα. Το Plisskën Festival 2019 έρχεται στην Τεχνόπολη. Μαζί του φέρνει τον θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής, Giorgio Moroder, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την dj και παραγωγό Black Madοnna και τους μυστηριώδεις δημοφιλείς βρετανούς funk-dance Jungle που ακούγονται σαν να γεννήθηκαν στη Νέα Υόρκη. 


Αλλά τα 3 stages του Plisskën 2019 προσφέρουν 12 ώρες μουσικής κάθε μέρα, από electronica μέχρι ethnic και ίσως τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα είναι εκείνα που δεν ξέρουν οι περισσότεροι. 

Από την Αφρική, για παράδειγμα, έρχονται οι Tinariwen που κάνουν περιοδείες ανά τον κόσμο εδώ και 15 χρόνια. Από ευρωπαϊκούς χώρους τέχνης μεταπήδησαν στα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, κι έγιναν διάσημοι με τα desert blues τους, με κιθάρες και ηχητικές εικόνες από τις ερήμους της Νότιας Σαχάρας και με τις -σήμα κατατεθέν- Tuareg φορεσιές τους. 


Ο πιο διάσημος dance αντιπρόσωπος της Λατινικής Αμερικής αυτή τη στιγμή είναι ο dj και παραγωγός Nicola Cruz –πρόκειται για μια dance σκηνή που διατήρησε ηχόχρωμα και φολκ αναφορές της ηπείρου της και δημιούργησε ένα διεθνές χορευτικό mid-tempo ρεύμα, που σήμερα ανακατεύεται με house, techno και άλλα πολλά είδη. 


Από την άλλη έχουμε μια σειρά από μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: Donny Benet, Jane Fitz, Bombino και Giant Swan. Στα επιπλέον συν του Φεστιβάλ είναι ότι γίνεται στην καρδιά της Αθήνας πόλης -γεγονός που θα κάνει πιο εύκολο να παρακολουθήσουμε όλα τα σχήματα ή να παρευρεθούμε και στις δύο ημέρες. Έχουμε βαρεθεί να ξενιτευόμαστε για να πηγαίνουμε στα φεστιβάλ εντός-εκτός Αθηνών! 

Καλό Plissken!

Το line up ανά ημέρα, είναι το εξής:
26 Ιουνίου 2019:
JUNGLE. THE BLACK MADONNA. TINARIWEN. LEBANON HANOVER. NICOLA CRUZ. ACQUES GREENE. RONE. LENA WILLIKENS.  BLACK MILK. DONNY BENET. INTERSTELLAR FUNK. JANE FITZ. KHIDJA. VIOLET. K-X-P. LOYAL. OBJECT BLUE.

27 Ιουνίου 2019: GIORGIO MORODER. HUNEE. PETER BJORN & JOHN. BOY HARSHER. BOMBINO. KAP BAMBINO. OPTIMO. DEENA ABDELWAHED. POLDOORE. GIANT SWAN. D.TIFFANY. INGA MAUER. ANA HELDER. MEHMET ASLAN. PRISON RELIGION. BLACK ATHENΑ. TRIPTIDES


Info: Plissken Festival, 26-27 Ιουνίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Εισιτ.: 25-33 ευρώ (μονοήμερο), 45-50 ευρώ (διήμερο).


Διαβάστε επίσης:
Τα 10 μουσικά φεστιβάλ της χρονιάς
εμφάνιση σχολίων