0
2
σχόλια
202
λέξεις
VIDEO
Venice in Oil ή πως να παρκάρεις το κρουαζιερόπλοιό σου όπου σου γουστάρει
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
24 Μαΐου 2019
Ένας καλλιτέχνης του δρόμου στήνει το δικό του υπαίθριο «περίπτερο» για να πουλήσει έργα με τουριστικά αξιοθέατα της πόλης αλλά τελικά ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο «εισβάλλει» στους πίνακές του. Το έργο λέγεται Venice in Oil.

Τελικά οι αστυνομικοί διώχνουν τον καλλιτέχνη από το πόστο του ενώ την ίδια ώρα ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο κλείνει ανενόχλητο τον ορίζοντα του γραφικού τοπίου της παλιάς πόλης.

Ο Banksy συμμετείχε απρόσκλητος τελικά στην Μπιενάλε. «Στήνω την καρέκλα μου στην Μπιενάλε της Βενετίας. Παρά το ότι είναι το μεγαλύτερο και το πιο φημισμένο γεγονός στον κόσμο, για κάποιο λόγο, δεν με προσκάλεσαν ποτέ» λέει το σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο.

Στην υδάτινη πόλη της Μεσoγείου με τα μεγάλα μουσεία και τα φεστιβάλ τέχνης, που «βυθίζεται» κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ένα νέο γκραφίτι εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες: απεικονίζει ένα προσφυγόπουλο με σωσίβιο να κρατάει μια δάδα διάσωσης. Αποδίδεται στον Banksy αλλά ο ίδιος δεν ανέβασε το συγκεκριμένο έργο στον Instagram λογαριασμό του όπως κάνει με όλα τα έργα του ενώ λέγεται ότι ο πρωταγωνιστεί ο ίδιος στο βίντεο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on