0
1
σχόλια
433
λέξεις
CULTURE
Ανοιχτά για όλους έως αργά το βράδυ σε όλη την Ελλάδα, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Μια γιορτή πολιτισμού με ελεύθ. είσοδο
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Μαΐου 2019
Η τέχνη εξημερώνει και η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να «χαθούμε» μέσα στους πολιτισμικούς θησαυρούς της ανθρωπότητας. Δωρεάν ξεναγήσεις, ημερίδες, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, μπορούμε να απολαύσουμε στα μουσεία όλης της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαίου.

Για το 2019 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Ανήμερα του εορτασμού, η είσοδος στουςαρχαιολογικούς χώρους, στα μουσεία και στα μνημεία του δημοσίου θα είναι ελεύθερη, ενώ προγραμματίζονται και ειδικά προγράμματα ανά μουσείο. Ανακαλύψτε το επίσημο πρόγραμμα εδώ. Επιλέξαμε μερικά από τα sos.

Το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο. Για να τιμήσει την ημέρα, διοργανώνει ένα πρόγραμμα οικογενειακών δραστηριοτήτων με ελεύθερη είσοδο, για τις οποίες είναι απαραίτητη η εγγραφή 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη κάθε προγράμματος στο Γραφείο Πληροφοριών. Με σειρά προτεραιότητας (έως 20 παιδιά ανά πρόγραμμα).

Το Μουσείο Μπενάκη ανοίγει όλα τα κτίρια του (Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Ισλαμικής Τέχνης, Πινακοθήκη Γκίκα, Πειραιώς 138, Μουσείο Παιχνιδιών, Εργαστήρι Γιάννη Παππά), στις μόνιμες αλλά και στις περιοδικές εκθέσεις. Συμπεριλαμβάνονται οι εκθέσεις «Δρόμοι της Αραβίας» στις 13:00, 17:00 και 19:00, «Δημήτρης Κοιλαλούς. CAESURA, Όσο κρατάει μια ανάσα» στις 12:00, 14:00 και 16:00, «Stefanos Rokos. Nick Cave & The Bad Seeds. No More shall we part. 14 Paintings 17 Years Later» 12:00-14:00, καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης «Κόψε Ράψε Αρχειο-τέκτονα» στις 12:00.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει με την παράσταση «Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη».  Πρόκειται για την ιστορία ενός γκαζιέρη που ταξιδεύει στον χρόνο, ζωντανεύοντας ιστορίες του εργοστασίου από την εποχή που λειτουργούσε. Κτίριο Παλαιών Φούρνων, Πειραιώς 100, Γκάζι, στις 12:00, 12:30 και 13:00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Η Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων μας υποδέχεται στη μεγάλη της έκθεση «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο». Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Ντένη Ζαχαρόπουλο. Η ξενάγηση ξεκινά από την κορυφή του βουνού Φούτζι, κάνει μια στάση σε ένα νησί του Ιονίου, τη Λευκάδα, για να ξαναβρεθεί στην Ιαπωνία με Γκέισες και Σαμουράι έχοντας οδηγό εκθέματα από το μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210-3243.023, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00- 15:00. Με σειρά προτεραιότητας.

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων ανοίγοντας τις πόρτες του για το κοινό από τις 10.00-15.00. Επιπλέον, από τις 12.00-13.00 διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεσή του διάρκειας 45’. Είναι ένα μουσείο που αξίζει να ανακαλύψετε.


Διαβάστε επίσης: ΔΩΡΕΑΝ: Ημέρες Μουσείων
εμφάνιση σχολίων