0
1
σχόλια
262
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ που συστήνει την Jazz στους Αθηναίους επιστρέφει, όπως πάντα με ελεύθ. είσοδο. Το DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
7 Μαΐου 2019
1 φεστιβάλ, 7 ημέρες, 21 μουσικά σχήματα από 19 χώρες. Το Athens Technopolis Jazz Festival συμπληρώνει 19 χρόνια και φιλοξενεί τις σημαντικότερες τάσεις της σκηνής από τον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Φέτος, η πρώτη μέρα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική μουσική παρουσιάζοντας τα καλύτερα jazz σχήματα της χώρας. Η ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το Petros Klampanis Trio.

Την ίδια μέρα, η σκηνή της Τεχνόπολης θα υποδεχτεί τους πειραματικούς ήχους των Grey Paris. Το φεστιβάλ πλαισιώνει μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως ομιλίες, workshops, εκθέσεις και το The Meet Market. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το εξής:

- Δευτέρα 27 Μαΐου: Petros Klampanis Trio (Ελλάδα), Grey Paris.(Ελλάδα).
- Τρίτη 28 Μαΐου: Wajdi Riahi (Τυνησία), τη M. Messios Symmetry Band (Κύπρος) και Gaspar Karoly Trio feat. Krisztina Pocsai (Ουγγαρία).
- Τετάρτη 29 Μαΐου: Clara Peya & Vic Moliner (Ισπανία), Richard Koch Quartett (Γερμανία) και ο Jaimeo Brown (ΗΠΑ), με το πρότζεκτ του Transcendence και τους Chris Sholar and Jaleel Shaw.
- Πέμπτη 30 Μαΐου: Filip Jers Quartet (Σουηδία), Month of Sundays (Αυστρία) και Septeto Internacional (Ελβετία).
- Παρασκευή 31 Μαΐου: Things I Can’t Control (Ολλανδία), Alfa Collective (Εσθονία) και Wojtek Mazolewski Quintet (Πολωνία).
- Σάββατο 1 Ιουνίου: Helge Lien Trio (Νορβηγία), Dainius Pulauskas Group (Λιθουανία), Mammal Hands (Ηνωμένο Βασίλειο).
- Κυριακή 2 Ιουνίου: Ondrej Havelka and his Melody Makers (Τσεχία), Ernie Hammes (Λουξεμβούργο) και Girls in Airports (Δανία).


Info: 19ο Athens Jazz Festival, 27 Μαίου – 2 Ιουνίου, Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.
εμφάνιση σχολίων