0
1
σχόλια
363
λέξεις
CULTURE
Η διαδραστική θεατρική εμπειρία για τον έρωτα σήμερα, με την μουσική της Λένας Πλάτωνος
 
DOCTV.GR
14 Μαρτίου 2019
Επτά ραντεβού σε ατμόσφαιρα νυχτερινή. Επτά παράλληλες ερωτικές ιστορίες εκτυλίσσονται επί σκηνής μέσα σε έναν χώρο που δεν μοιάζει με θέατρο αλλά πάρτι που μας εμπεριέχει όλους. Εδώ δεν απενεργοποιούμε τα κινητά μας. Ποτά σερβίρονται στο κοινό. Δύο οθόνες μας βάζουν σε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι ηθοποιοί μας παρακινούν να συμμετέχουμε μέσω live chat στην σκηνική δράση. Μια παράσταση εκτυλίσσεται μέσα στην ήδη υπάρχουσα, γεμάτη αναρτήσεις στα social media, εφαρμογές ραντεβού, φωτογραφίες, και ζωντανές μεταδόσεις. Είμαστε όντως αυτοί που δείχνουμε online; Είμαστε εδώ για να γνωριστούμε.
 

Εδώ δεν απενεργοποιούμε τα κινητά μας. Ποτά σερβίρονται στο κοινό. Δύο οθόνες μας βάζουν σε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι ηθοποιοί μας παρακινούν να συμμετέχουμε μέσω live chat στην σκηνική δράση             

Το «Ραντεβού» είναι μια διαδραστική παράσταση για την αναζήτηση του απόλυτου έρωτα σήμερα. Έχουν αλλάξει τα πράγματα; Βγαίνει ακόμα ο κόσμος Ραντεβού; Ο έρωτας είναι αυτό που ήταν; Η πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής στην Ελλάδα, Λένα Πλάτωνος, συνθέτει πρωτότυπες μουσικές, για την παράσταση υπό την σκηνοθεσία του Βαγγέλη Κοσμίδη, που απώτερο σκοπό έχει το «να γνωριστούμε, να μη μείνουμε μόνοι για ένα ακόμα βράδυ».

Η παράσταση σχεδιάστηκε ώστε να είναι προσβάσιμη και σε άτομα που δεν μιλούν Ελληνικά, ανθρώπους με αναπηρίες και μη, όπως ο Έρωτας. Υπάρχουν δίγλωσσοι υπέρτιτλοι σε Ελληνικά και Αγγλικά.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Κοσμίδης, Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Λένα Πλάτωνος, Στέργιος Τσιρλιάγος, Δραματουργία: Βαγγέλης Κοσμίδης, Χρύσα Γκούμα, Σκηνογραφία/ Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης, Ενδυματολογία: Δημήτρης Στρέπκος-Celebrity Skin, Video Art: Κώστας Καρύδας, Κίνηση: Γιώργος Μιχελάκης, Φωτογράφος: Χάρης Σημηριώτης, Παραγωγή: Raw Velvet Entertainment, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Γκούμα, Βοηθοί Σκηνογράφου: Ήρα Καραγκούνη, Ειρήνη Μαρκουλάκη, Σχεδιασμός Φωτιστικών: Βαγγέλης Παππάς, Επιστημονικός συνεργάτης: Κατερίνα Τομανά, Βοηθός παραγωγής: Κωνσταντίνος Ορφανουδάκης

Παίζουν οι: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Χρήστος Καρανικόλας, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου-Οικονόμου, Βαγγέλης Κοσμίδης, Χρήστος Σταθούσης, Κασσάνδρα Τζάρτζαλου, Ελένη Φαλατάκη.

Στην παράσταση ακούγονται, επίσης, αποσπάσματα από τους Συγγραφείς/ Ποιητές: Κατερίνα Βόγλη, Λένα Πλάτωνος, Roland Barthes, Gustave Flaubert, Johann Wolfgang Goethe, Rainer Maria Rilke καθώς και από την Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου, την ποίηση της Σαπφούς και το Συμπόσιο του Πλάτωνα.


Info: Ραντεβού; –Θέλω…  –Αντέχεις;, Από 8 Μαρτίου 2019 και κάθε Παρασκευή στις 21:15 και Σάββατο στις 23:15, Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα.
εμφάνιση σχολίων