2
1
σχόλια
450
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTV.GR
27 Φεβρουαρίου 2019
Το πρώτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόδας της Αθήνας είναι γεγονός. Πρόκειται για τριήμερη εκδήλωση προβολής κινηματογραφικών παραγωγών από όλο το κόσμο, που αφορούν τον τομέα της σχεδίασης ρούχων και της μόδας, από τη Δευτέρα 25 μέχρι και την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, με Ελεύθερη Είσοδο.

Θα είναι μια πολιτιστική, κινηματογραφική συνάντηση για σχεδιαστές μόδας, δημιουργικούς σκηνοθέτες, εικαστικούς καλλιτέχνες, διαφημιστικούς οργανισμούς, εταιρείες παραγωγής, μάρκες, εταιρείες μόδας, πρακτορεία μόδας, ηθοποιούς, σεναριογράφους, δημοσιογράφους, VIPs, διασημότητες, bloggers, σχολεία τέχνης και μόδας, σχολές οπτικοακουστικών σπουδών, επιμελητές τέχνης, καλλιτέχνες, συλλέκτες, ΜΚΟ, καθώς και λάτρεις της μόδας και του κινηματογράφου.

Ο τελικός σκοπός αυτής της πλατφόρμας είναι να υποστηρίξει τους καλλιτέχνες στον τομέα της κινούμενης εικόνας, της μόδας και της επικοινωνίας καθώς και να φέρει στο ελληνικό και διεθνές κοινό μια βαθιά γνώση γύρω από τις τελευταίες τάσεις της μόδας, του κινηματογράφου, της τέχνης και του περιβάλλοντος.

Η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόδας της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον κορυφαίο εξοπλισμό προβολής και την παγκοσμίου φήμης ακουστική του. Οι κύριες προβολές του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτα, η οποία διαθέτει 400 θέσεις, σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για ταυτόχρονη μετάφραση σε έξι γλώσσες. Επίσης, γειτονεύει με το κεντρικό φουαγιέ και επικοινωνεί με το μαρμάρινο Patio των Μουσών μέσω των κάθετων κόμβων επικοινωνίας, και οι δύο θα χρησιμοποιηθούν ως εκθεσιακοί χώροι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι όλες τους παραγωγής 2018. Το Διαγωνιστικό περιλαμβάνει 80 ταινίες ενώ 20 ακόμη θα προβληθούν στα πλαίσια των αφιερωμάτων. Τα βραβεία που θα δοθούν είναι Καλύτερης Ταινίας Μόδας, Best in Show, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μουσικής, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Best Beauty, Ντοκιμαντέρ, Νέου Ταλέντου, Οικολογίας και Βραβείο Επιτροπής Νέων. Τα μέλη της Επιτροπής αποτελούν οι: Valerio Cappelli (πρόεδρος της επιτροπής και αρθρογράφος σε πολιτιστικά θέματα στην Corriere della Sera), Dario Nardella (δήμαρχος της Φλωρεντίας), Orsola de Castro (ιδρύτρια του Fashion Revolution στο Λονδίνο), Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (κριτικός κινηματογράφου), Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση (αν. καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας, ιδρύτρια του Take Off Greece), Τζένη Μπαλατσινού (παρουσιάστρια, πρώην μοντέλο, Ιδρύτρια του Jenny.gr και Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας KOOLWORKS S.A., του περιοδικού HOPE Magazine και της Hautes Grecians, της 1ης ελληνικής εκδήλωσης μόδας, Tuna Yilmaz (διευθυντής του Istanbul Fashion Film Festival). Στην κριτική επιτροπή θα προστεθεί και ένας Έλληνας κινηματογραφιστής.

Η εκκίνηση θα δοθεί από μια ειδική εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν είκοσι Έλληνες δημιουργοί μόδας.

Η ταινία έναρξης του φεστιβάλ ήταν το «Lagerfeld Confidential» του Ροντόλφ Μαρκόνι. Ένας φόρος τιμής στον βασιλιά της μόδας, που πέθανε πρόσφατα στο Παρίσι.


Για τις ταινίες, το πρόγραμμα, τις κρατήσεις θέσεων και τις παράλληλες εκδηλώσεις, δείτε τις σελίδες του φεστιβάλ εδώ.
AthensFashionFilmFestival
instagram: afffathensfashionfilmfestival
facebook: athensfff
linkedin: athensfffInfo: 1st Athens Fashion Film Festival. 25 έως 27 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.
εμφάνιση σχολίων