0
1
σχόλια
250
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
O θρυλικός παραγωγός έρχεται στο ΚΠΙΣΝ, στα πλαίσια του SNFCC Sessions
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
5 Φεβρουαρίου 2019
«Είναι φανταστικό το συναίσθημα όταν παίζει σαν DJ. Ποτέ δεν πρόκειται νιώσεις ξανά όπως ένιωσες όταν άκουσες ένα κομμάτι για πρώτη φορά, αλλά είναι ωραίο συναίσθημα να κοιτάς στα μάτια κάποιον που το ακούει για πρώτη φορά».

Ο Andrew Weatherall, ένας από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της βρετανικής electronica, έρχεται στα πλαίσια του SNFCC Sessions. Πρόκειται για μια σειρά μουσικών συναντήσεων στο ΚΠΙΣΝ, με καλεσμένους από όλο τον κόσμο, σε έναν συνδυασμό ανοιχτής συζήτησης και DJ set ή live performance.

Ο Weatherall, είναι ο παραγωγός πίσω από τον ήχο των Primal Scream στο Screamadelica –του άλμπουμ που ουσιαστικά κατάργησε τα όρια μεταξύ της ροκ και της χορευτικής μουσικής. Ο ενθουσιασμός του για τα διαφορετικά είδη και τους συγκερασμούς τους, είναι χαρακτηριστικός. Η πολύπλευρη ματιά του στα remix τον κάνει περιζήτητο σε καλλιτέχνες όπως οι Happy Mondays, Bjork, Siouxsie Sioux, The Orb, The Future Sound of London, New Order, Manic Street Preachers, My Bloody Valentine, Saint Etienne, James. Παράλληλα έχει υπάρξει μέλος σχημάτων όπως οι 2 Lone Swordsmen, Sabres of Paradise και the Asphodells. Από το 2006 μέχρι σήμερα μετρά 16 σόλο δουλειές ενώ το τελευταίο του άλμπουμ Qualia, κυκλοφόρησε το 2017.

Φέρνοντας στις αποσκευές του 30 χρόνια μουσικής εξέλιξης, πριν από το Dj set του, ο Andrew Weatherall θα μοιραστεί την προοπτική του μαζί μας, σε μια συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος.


Info: SNFCC Sessions - Andrew Weatherall, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, 20:00, ΚΠΙΣΝ, Φάρος. Είσοδος: Δωρεάν.
εμφάνιση σχολίων