0
7
σχόλια
167
λέξεις
VISUALISM
H γιορτή Khumb Mela συγκεντρώνει εκατομμύρια Ινδουιστών κι έχει ρίζες που χάνονται στο πέρασμα των αιώνων
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Ιανουαρίου 2019
Κάθε 12 χρόνια, εκατομμύρια Ινδουιστών συναντιούνται κάτω από μια κοινή ομπρέλα πίστης. Το Kumbh Mela είναι ένα ινδουιστικό προσκύνημα, το οποίο λαμβάνει χώρα σε τέσσερα μέρη της Ινδίας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ειρηνική συνάθροιση παγκοσμίως. Διαρκεί περίπου δύο μήνες και στη διάρκειά του, οι πιστοί κάνουν μπάνιο στον ιερό ποταμό ώστε να ξεπλυθούν οι αμαρτίες τους.

Tην τελευταία φορά που έλαβε χώρα η γιορτή, περισσότερα από 120 εκατομ. άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια περιοχή μικρότερη από 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η ακριβής ηλικία της γιορτής είναι άγνωστη. Σύμφωνα με τον μεσαιωνικό Ινδουισμό, ο Vishnu έριξε στα τέσσερα ιερά σημεία, σταγόνες από το ποτό της αθανασίας, ενώ τις μετέφερε μέσα σε ένα kumbha (δοχείο). Αυτά τα τέσσερα μέρη αναγνωρίζονται ως οι σημερινές τοποθεσίες του Kumbh Mela, σε ιερούς ποταμούς της Ινδίας.

Η γιορτή συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO για την άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Οι φωτογραφίες δείχνουν την έκσταση των πιστών στο Maha Kumbh Mela.