0
1
σχόλια
248
λέξεις
CULTURE
“Erotikon” του Κυριάκου Χατζηιωάννου. Μια πολυμορφική επιθεώρηση, «ωδή» στον έρωτα ή σε ό,τι απέμεινε από αυτόν
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
11 Ιανουαρίου 2019
Ένα πολυμορφικό ερωτικό μανιφέστο επιχειρεί να σκιαγραφήσει τη διαχρονικότητα αλλά και τις αλλαγές του έρωτα, στη σκηνή της Στέγης. Τι σημαίνει έρωτας στην εποχή των social media; Πώς τον αντιλαμβανόμαστε όταν σερφάρουμε ανάμεσα σε χιλιάδες πρόσωπα στο διαδίκτυο; Πόσο στενά είναι τα πλαίσια του «κανονικού» και  ποιες θεωρίες θέλουν να καταρρίψουν η φεμινιστική και η queer θεωρία ώστε ο έρωτας να ανακτήσει τη ζωτική ορμή του; Αυτά και άλλα ερωτήματα γύρω από το ερωτικό φαινόμενο, την διαχρονικότητά αλλά και τις αλλαγές του, θέτονται στη σκηνή της Στέγης δια χειρός Κυριάκου Χατζηιωάννου.

Αντλώντας έμπνευση από το έργο «Αποσπάσματα του ερωτικού λόγου» του Roland Barthes, οι συντελεστές επιχειρούν τη δημιουργία ενός μανιφέστου γεμάτου με ότι μπορεί να περιλαμβάνει ο έρωτας: από το σώμα, την καρδιά και την εξάρτηση, μέχρι την παρουσία, την απουσία, το σεξ, τη ζήλια και τον πόνο, το λεξικό της παράστασης δεν θέλει να αφήσει απ’ έξω καμία πλευρά του έρωτα, όσο σκοτεινή κι αν είναι.

Το Erotikon / Higher States, part 3 αποτελεί το τρίτο μέρος της χορογραφικής σπουδής του Κυριάκου Χατζηιωάννου, υπό τον γενικό τίτλο Higher States, και επιχειρεί να συνθέσει ένα ερωτικό μετα-λεξιλόγιο, που συνδυάζοντας την κίνηση, τον ήχο, την ποίηση και την φιλοσοφία, ρίχνει φως στις ανθρώπινες σχέσεις, (προς)καλώντας μας να δούμε τον έρωτα διαφορετικά.


Info: Erotikon / Higher States, part 3, Κυριάκος Χατζηιωάννου, 18-20 Ιανουαρίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107. Στάση μετρό: Συγγρού – Φιξ. Εισιτ.: 5-12 ευρώ.
εμφάνιση σχολίων