0
1
σχόλια
230
λέξεις
CULTURE
Νέο χειμερινό ωράριο. Πότε επισκεπτόμαστε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. Οι αλλαγές ισχύουν μέχρι τον Μάρτιο
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
8 Ιανουαρίου 2019
Το ωράριο μικραίνει, τα μουσεία λειτουργούν ως τις 15:30 ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι μας υποδέχονται ως τις 17:00. Οι πιο πολυσύχναστοι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα. Η νέα ημέρα αργίας είναι η Τρίτη -αντί για την Δευτέρα που ίσχυε ως τώρα. Αναλυτικά οι αλλαγές:

– Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας ξεκινά από τις 7 Ιανουαρίου και μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, θα είναι από τις 08.30 έως τις 15.30 μμ. Για όλο τον Μάρτιο, οι ώρες λειτουργίας διευρύνονται έως τις 16.00.

– Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός και η Επίδαυρος λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου με ωράριο 08.00-17.00.

– Για 7 ημέρες την εβδομάδα θα λειτουργούν συγκεκριμένοι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία όπως η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σούνιο, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Επίδαυρος, η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

– Από την 1η Μαρτίου, 7 ημέρες θα λειτουργούν επίσης και αυτοί οι νησιωτικοί αρχαιολογικοί χώροι: το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και η Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, το Ακρωτήρι Θήρας και ο αρχαιολογικός χώρος Απτέρας στα Χανιά.

– Τα υπόλοιπα μουσεία θα είναι ανοιχτά 6 ημέρες την εβδομάδα και αργία θα είναι η Τρίτη.
εμφάνιση σχολίων