0
6
σχόλια
206
λέξεις
VISUALISM
Ένας καλλιτέχνης πέρασε έναν χρόνο στο δάσος, δημιουργώντας σουρεαλιστικά γλυπτά από οργανικά υλικά
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
9 Ιανουαρίου 2019
Ο Spencer Byles είναι ο γλύπτης που αποφάσισε να περάσει έναν ολόκληρο χρόνο μόνος του, μέσα στο δάσος, δημιουργώντας τέχνη με ότι έβρισκε μπροστά του.  Μέσα στα δάση του La Colle Sur Loup στη νοτιοανατολική Γαλλία, δημιούργησε διάφορα γλυπτά από οργανικά υλικά, τα οποία μπορεί να ανακαλύψει κανείς μόνο αν περιπλανηθεί στη περιοχή.

Ο Byles ζει με την οικογένειά του στην περιοχή και ζήτησε ειδική άδεια για να δημιουργήσει την τέχνη του μέσα στη φύση. Μόλις εκδόθηκε η άδεια, διάλεξε πάνω από 20 σημεία στα οποία θα έφτιαχνε τα γλυπτά του. Αναζήτησε κυρίως περιοχές που θα του έδιναν αρκετά οργανικά υλικά, ώστε να μπορεί να δουλέψει. Κάθε γλυπτό αποτελείται όχι μόνο από κλαδιά, ξύλα και ίνες φυτών αλλά και από «ξεχασμένα» πράγματα που έχει ανακαλύψει κάτω από τα πεσμένα φύλλα, όπως σύρμα, σχοινί, κλειδιά και χειροποίητα καρφιά.


Τα έργα της συλλογής του Byles δεν έχουν ονόματα. Μόνο τον γενικό τίτλο A Year In A French Forest. Σκοπός είναι ο καθένας που θα τα ανακαλύψει, να τους δώσει μια δική του ονομασία, ανάλογα με το τι βλέπει. Τα γλυπτά του Byles θα στέκουν στα τρία δάση της περιοχής προς ανακάλυψη, μέχρι η φύση να τα καλύψει.
εμφάνιση σχολίων