0
2
σχόλια
161
λέξεις
CULTURE
[ΚΑΛΑ ΝΕΑ] Η Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει για όλους στο ΚΠΙΣΝ και στο Βαλλιάνειο, και μας περιμένει να εξερευνήσουμε τους χάρτινους θησαυρούς της
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
17 Δεκεμβρίου 2018
Καλά νέα για τους απανταχού βιβλιοφάγους και όσους αγαπούν τη γνώση: Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει ανανεωμένη σε δύο μεριές της πόλης: στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας.

Η πλήρης λειτουργία της βιβλιοθήκης στο ΚΠΣΙΝ ξεκινά από τις 17 Δεκεμβρίου και μπορούμε να ανακαλύψουμε βιβλία, διευρυμένες συλλογές περιοδικών, χειρόγραφα αλλά και το δανειστικό τμήμα ώστε να πάρουμε μελέτη για το σπίτι. Από τις 14 Ιανουαρίου μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και στο σύνολο των συλλογών της ερευνητικής βιβλιοθήκης.

Η συλλογή στο Βαλλιάνειο είναι διαθέσιμη από τις 19 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα εγκαινιάζεται και ως αναγνωστήριο εφημερίδων αλλά και ως πύλη πληροφόρησης με υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Το ωράριο και στις δύο βιβλιοθήκες είναι αρκετά περιοριστικό, καθώς- τουλάχιστον προς το παρόν- διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 έως 14:00. Επίσημες αργίες: κλειστά.