0
1
σχόλια
173
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η Ουγγαρία κατά του νέου εργατικού νόμου που θεσπίζει ο Ορμπάν και μοιάζει με σύγχρονη δουλεία, με 400 ώρες υπερωρίες το χρόνο
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
18 Δεκεμβρίου 2018
«Μην κλέβετε» και «Ανεξάρτητα δικαστήρια», είναι δύο από τα συνθήματα των διαδηλωτών που κατεβαίνουν εδώ και μέρες στους δρόμους της Βουδαπέστης. Κύρια αιτία για τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, είναι ο νέος εργατικός νόμο που προβλέπει ακόμα και 400 ώρες υπερωρίες το χρόνο. Οι εργαζόμενοι μιλούν για συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Η κυβέρνηση πέρασε επίσης νόμο περί θεσπίσεως διοικητικών δικαστηρίων που θα υπάγονται στην κυβέρνηση και θα επιλαμβάνονται ευαίσθητων θεμάτων όπως ο εκλογικός νόμος, οι διαμαρτυρίες και θέμα διαφθοράς.

Η κυβέρνηση του δεξιού εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, έχει βρεθεί σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες για την εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού συστήματος διακυβέρνησης που επεκτείνει τον έλεγχό της στη δικαστική εξουσία και στα ΜΜΕ.

Ο Ορμπάν, ανήλθε στην εξουσία το 2010 και τροποποιώντας το εκλογικό σύστημα με σκοπό να ευνοήσει το κόμμα του το Fidesz, τοποθέτησε δικούς του ανθρώπους επικεφαλής δημοσίων θεσμών. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ορμπάν επανεξελέγη ποντάροντας σε μία λαϊκιστική, εκφοβιστική, αντιμεταναστευτική ρητορική.
εμφάνιση σχολίων