0
1
σχόλια
336
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Ωδείο Αθηνών, διοργανώνουν το 7ο Film Factory με 16 σεμινάρια, παράλληλες δράσεις και ελεύθ. συμμετοχή
 
 DOCTV.GR
12 Δεκεμβρίου 2018
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, διοργανώνει το 7ο Film Factory, από 14 ως 17 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ωδείου. Ένα τετραήμερο, αφιερωμένο στον κινηματογράφο και σε όσους εργάζονται μπροστά και πίσω από την κάμερα, για σπουδαστές, νέους κινηματογραφιστές και σινεφίλ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για το κοινό.

Όπως κάθε χρόνο, οι βραβευμένοι κινηματογραφιστές της χρονιάς, θα είναι εκεί για να μοιραστούν αφιλοκερδώς με το κοινό τις γνώσεις και την εμπειρία τους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συνθέσουν το παζλ της δημιουργικής διαδικασίας μιας ταινίας.

16 δωρεάν σεμινάρια από τους καλύτερους κινηματογραφιστές του 2018, πάνω σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.

Η πρώτη μέρα του Film Factory (14/12), είναι αφιερωμένη στους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί άσκηση κινηματογραφικής υποκριτικής, αποκλειστικά για τους σπουδαστές της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών, από τους Γιώργο Φρέντζο και Γιώργο Τελτζίδη.

Επίσης, τρεις γνωστοί Casting Directors, οι Σωτηρία Μαρίνη, Μάκης Γαζής και Σοφία Δημοπούλου, θα κάνουν ένα διαδραστικό σεμινάριο για το Casting με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Ωδείου, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό.

Επίσημος προσκεκλημένος του φετινού Film Factory, είναι ο βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Tomer Heymann, που θα πραγματοποιήσει masterclass με τίτλο How to build relationship with a documentary character? Το masterclass, γίνεται σε συνεργασία με το Cine Doc.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Film Factory, εντάσσεται μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Hollywood Greek Fire, του γνωστού φωτογράφου Σάκη Λάλα. Πρόκειται για μια σειρά πορτραίτων, επαγγελματιών του σινεμά που διαπρέπουν στο Hollywood και είναι ελληνικής καταγωγής: Από τον παραγωγό Jim Gianopulos και την Ειρήνη Παππά, ως τον προσφάτως βραβευμένο με Όσκαρ, Alexandre Desplat, και πολλούς άλλους.

Το φετινό Film Factory, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17/12, με το γνωστό κουαρτέτο εγχόρδων L’Anima και τον Νίκο Κυπουργό, που θ’αναλάβουν να κλείσουν μελωδικά το τετραήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, διαβάστε εδώ.


Info: 7ο Film Factory. 14 - 17 Δεκεμβρίου. Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19). Τηλέφωνο: 210 72 40 673.
εμφάνιση σχολίων