0
1
σχόλια
206
λέξεις
ΖΗΝ
Μια μελέτη υποστηρίζει πως αν δεν είμαστε παντρεμένοι, πιθανότατα έχουμε ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς με τους γύρω μας
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
14 Δεκεμβρίου 2018
Ο γάμος μπορεί να περιορίσει τους ανθρώπους κοινωνικά, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Social and Personal Relationships, η οποία εξετάζει το ερώτημα αν το να είναι κανείς single, απομονώνει ή ενσωματώνει κοινωνικά.

Από τα ευρήματα προκύπτουν πως αν είμαστε singles, πιθανώς να έχουμε ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς που βοηθούν τους ανθρώπους, αφού είναι πιο πιθανό να παραμένουμε συχνά σε επαφή με τους γύρω μας, να παρέχουμε και να λαμβάνουμε βοήθεια από γονείς, αδέλφια, γείτονες και φίλους πολύ συχνότερα από τους παντρεμένους και να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στην ευρύτερη κοινότητα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι αυξημένες κοινωνικές συνδέσεις των singles, αφορούν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Οι διαφορές μεταξύ των singles και των παντρεμένων είναι πιο εμφανείς για εκείνους που δεν παντρεύτηκαν ποτέ παρά για όσους είχαν προηγουμένως παντρευτεί. Αυτό υποδηλώνει πως ο γάμος επεκτείνει τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνική μας ζωή και μετά την λήξη του.

Η έρευνα καταλήγει στο ότι αντί να απλώς να προωθεί το γάμο «η δημόσια πολιτική θα πρέπει να αναγνωρίζει τους κοινωνικούς περιορισμούς που συνδέονται με το γάμο αλλά και ότι τα μεμονωμένα άτομα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην ευρύτερη κοινότητα».
εμφάνιση σχολίων