0
1
σχόλια
183
λέξεις
CULTURE
500 αρχαιότητες για πρώτη φορά βγαίνουν στο φως και δίνουν ζωή σε τρεις αρχαίες πόλεις της Κρήτης
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
7 Δεκεμβρίου 2018
Απτέρα, Ελεύθερνα και Κνωσός. Οι τρεις αρχαίες πόλεις της Κρήτης ζωντανεύουν στη μεγάλη έκθεση που διοργανώνει το Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η έκθεση «Κρήτη. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν» περιλαμβάνει τη ζωή των πόλεων από τη γέννησή τους, το πώς εξελίχθηκαν με το πέρασμα του χρόνου, την εγκατάλειψή τους καθώς και το τί ήρθε στο φως από τις νεότερες ανασκαφές και έρευνες.

Αρχαιότητες ξεχωρίζουν μέσα από προσωποποιημένες ιστορίες που τις συνοδεύουν

500 περίπου αρχαιότητες κάθε είδους από τρεις πρωτεύουσες πόλεις της «Εκατόμπολης» Κρήτης, ζωντανεύουν μέσα από νέες ανασκαφές αλλά και παλαιά ευρήματα που για πρώτη φορά βγαίνουν στο φως. Ορισμένες μάλιστα από τις αρχαιότητες αυτές, ξεχωρίζουν μέσα από προσωποποιημένες ιστορίες που τις συνοδεύουν. Συγχρόνως, είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά αρχαία αντικείμενα φεύγουν από τον γενέθλιο χώρο, την Κρήτη, για μια περιοδική έκθεση.


Info: Κρήτη. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν», Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1, Αθήνα. Δεκέμβριος 2018-Απρίλιος 2019. €7, €3,5 (μειωμένο).


Διαβάστε επίσης: 8 εκθέσεις που θέλουμε να δούμε αυτό το χειμώνα
εμφάνιση σχολίων