0
1
σχόλια
219
λέξεις
ΖΗΝ
Τρεις διαλέξεις από τη σπουδαία Βρετανή επιστήμονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Με ελεύθερη είσοδο
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
27 Νοεμβρίου 2018
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η απάθεια» -Jane Goodall

Η πρωτοπόρος μελέτη της πάνω στη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων άλλαξε τα δεδομένα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας τη δεκαετία του 60. Ήταν η πρώτη που απέδειξε πως ο άνθρωπος δεν είναι το μοναδικό είδος στον πλανήτη που μπορεί να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί εργαλεία αλλά και πως τα ζώα έχουν συναισθήματα και προσωπικότητα.

Σήμερα, η πολυβραβευμένη Jane Goodall αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο σημαντικότερες γυναίκες επιστήμονες της εποχής μας, διότι χάρη στην επιστημονική της έρευνα αλλά και το ινστιτούτο που φέρει το όνομά της, αναδιαμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ανθρώπινο είδος και τα ζώα.

Ταξιδεύει πολύ, δίνοντας διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για την περιβαλλοντική κρίση, διακηρύσσοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν «Λόγοι για να ελπίζουμε» και πως τελικά ο άνθρωπος θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε στον πλανήτη. Και τώρα η Goodall έρχεται στην Ελλάδα για τρεις «ελπιδοφόρες» διαλέξεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, με ελεύθερη είσοδο και ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.
 

Info: Jane Goodall. Θεσσαλονίκη, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 17.30, Θέατρο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10). Αθήνα, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 18.00, Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Ηράκλειο, Κρήτης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, 18.30, Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Πλαστήρα και Ρωμανού). Είσοδος ελεύθερη.
εμφάνιση σχολίων