0
1
σχόλια
275
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Θύελλα αντιδράσεων
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Νοεμβρίου 2018
Σε μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου η εξαπάτηση ελληνικού δημοσίου κρίθηκε από το πλαστό απολυτήριο δημοτικού μιας καθαρίστριας που εκτίει ήδη την ποινή της.

10 χρόνια φυλακή για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στην πρώην καθαρίστρια του Δήμου Βόλου. Η 53χρονη γυναίκα κρίθηκε ένοχη διότι προκειμένου να προσληφθεί σε θέση καθαρίστριας κρατικού παιδικού σταθμού, άλλαξε την πέμπτη τάξη, σε έκτη, στο πιστοποιητικό της φοίτησης δημοτικού.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό δικαίωμα μέχρι το Εφετείο. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή ποινή της και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.

Σε μια Ελλάδα όπου τα μεγάλα σκάνδαλα, αν τιμωρηθούν, καταλήγουν με πολύ μικρότερες –και συχνά εξαγοράσιμες- ποινές, τα μέτρα και τα σταθμά δεν είναι τα ίδια. 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας για τη 10ετή ποινή φυλάκισης στην 53χρονη καθαρίστρια η οποία ήδη εκτίει στις φυλακές Θήβας λέει: «Ηρωίδα παρμένη από τους μπρεχτικούς στίχους η συναδέλφισσά μας καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση. Γυναίκα με παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67%, πραγματική πρωταγωνίστρια της ζωής, δόθηκε βορά στους σφουγγοκωλάριους ενός συστήματος που έχει γεμίσει με φυλακές τη ζωή μας. Φυλακές Πείνας, Φυλακές Ανεργίας, Φυλακές Αμορφωσιάς…».

«Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της επιβληθεί της στις Φυλακές Θήβας.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφος μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες». 
εμφάνιση σχολίων