0
1
σχόλια
269
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα» -Γιάννης Αντετοκούνμπο
 
DOCTV.GR
16 Νοεμβρίου 2018
Ο Τσίπρας φοράει τη φανέλα του Θανάση Αντετοκούνμπο και ανεβάζει τη φωτό στο instagram.

Ο παίκτης δέχθηκε φραστική ρατσιστική επίθεση από τον Τάκη Τσουκαλά στην εκπομπή «Άντε Γεια», ο οποίος παραπομπεύθηκε στο ΕΣΡ και στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση. Ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, Τάκης Τσουκαλάς, επιτέθηκε κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «πίθηκο».

«Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε: «Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου.

Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε.

Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας.» 

Ο Τσίπρας ανέβασε στο instagram μία φωτογραφία στην οποία φορά τη φανέλα του Θανάση Αντετοκούνμπο με το σχόλιο: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος.»
εμφάνιση σχολίων