0
1
σχόλια
291
λέξεις
CULTURE
Η τέχνη της Alice Potts ακροβατεί ανάμεσα στην επιστήμη, την μόδα και το ανθρώπινο σώμα
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
7 Νοεμβρίου 2018
«Κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα δικά μας αξεσουάρ πάνω στο δέρμα μας». Η πρωτοπόρος βιοτεχνολόγος designer Alice Potts, αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον της εκεί που κανείς άλλος σχεδιαστής ή καλλιτέχνης δεν το είχε στρέψει ποτέ: στον ιδρώτα.

«Η πρωτοπόρος βιοτεχνολόγος designer θα εξερευνήσει τα νέα όρια μεταξύ αισθητικής, φυσικών επιστημών και βιολογίας» 
– Sarah Mower         

Με επίκεντρο την εξερεύνηση της σύγκλισης μεταξύ Μόδας, Επιστήμης και ανθρώπινου σώματος, αναπτύσσοντας μια μέθοδο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των κρυστάλλων ιδρώτα, η Potts κατάφερε να δημιουργήσει τα δικά της έργα τέχνης: μια μοναδική συλλογή που περιλαμβάνει κρυστάλλινα αξεσουάρ δημιουργημένα από τον ιδρώτα αθλητών και χορευτών. Τα αξεσουάρ της Potts εμπεριέχουν την ουσία του πάθους και της προσπάθειας των ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά με το σώμα τους, σε χειροπιαστή μορφή. Η έκθεση, σε επιμέλεια του Σταύρου Καρέλη, σηματοδοτεί την απαρχή της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Ωνάση.

«Με αυτά τα παπούτσια μπαλέτου αναδεικνύεται το θαύμα της χημείας του ανθρώπινου σώματος που αποκρυσταλλώνεται σε ιδρώτα. Η πρωτοπόρος βιοτεχνολόγος designer Alice Potts, κατά τη διάρκεια του residency της με το Ίδρυμα Ωνάση στην Αθήνα θα εξερευνήσει τα νέα όρια μεταξύ αισθητικής, φυσικών επιστημών και βιολογίας» λέει η Sarah Mower, γνωστή κριτικός μόδας και αρθρογράφος, με δημοσιεύσεις σε έντυπα όπως η αμερικανική Vogue και διεθνώς αναγνωρισμένη για τις ειλικρινείς και αποφασιστικές κριτικές της.

Η Potts –την οποία είδαμε και στην φετινή Μπιενάλε της Αθήνας– θα συνεχίσει να αναζητά νέους τρόπους έκφρασης και να διερευνά περαιτέρω την ανθρώπινη ανατομία, καθοδηγούμενη από την ιστορία της Αθήνας, τις καταβολές των Ολυμπιακών αγώνων, την επιστήμη, το πάθος, τα εξαιρετικά επιτεύγματα και όλα όσα είναι ουσιαστικά μα ίσως να περνούν απαρατήρητα.


Info: Alice Potts - Sweat, 14-27 Νοεμβρίου.
εμφάνιση σχολίων