0
1
σχόλια
240
λέξεις
CULTURE
Το τεχνητό σύμπαν του Γιώργου Απέργη ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή
 
DOCTV.GR
26 Οκτωβρίου 2018
«Ο Γιώργος Απέργης είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του Σύγχρονου Μουσικού Θεάτρου.» –Jean-François Trubert & Grégory Beller.

Εξερευνώντας την αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανών μέσα από το μουσικό θέατρο, ο Γιώργος Απέργης κλείνει με το Thinking Things την άτυπη τριλογία του στη Στέγη,

Ένα τεχνητό ηχητικό σύμπαν ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή. Άνθρωποι με ρομποτικές πλευρές και ρομπότ με ανθρώπινες. Ένα ρομπότ – τοτέμ. Δύο φωνές, μια χορεύτρια κι ένας δεξιοτέχνης των κρουστών. Έξι πιεζοηλεκτρικά μικρόφωνα, που παραγάγουν ήχους μέσω των κινήσεων του «γητευτή» τους. Όλα συναντιούνται στο Thinking Things, μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο φυσικό και το συνθετικό, το σήμερα και το μέλλον.

Ο Γιώργος Απέργης έχει συνεργαστεί με σημαντικές μορφές του σύγχρονου θεάτρου όπως ο συγγραφέας του «θεάτρου του παραλόγου», Artur Adamov, ο μυθικός σκηνοθέτης της Comédie-Française, Antoine Vitez, και ο περίφημος σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία & Σύνθεση Μουσικής:
Γιώργος Απέργης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Émilie Morin
Σχεδιασμός Μουσικής Υπολογιστών IRCAM: Olivier Pasquet
Με τους: Richard Dubelski, Donatienne Michel-Dansac, Lionel Peintre, Johanne Saunier
Μηχανικός Ήχου: Sylvain Cadars (IRCAM)
Διεύθυνση Σκηνής: Cyril Claverie (IRCAM)
Φωτισμοί: Hervé Frichet
Βίντεο, Προγραμματισμός Ρομπότ: Jérôme Tuncer, Yann Philippe
Παραγωγή: IRCAM-Centre Pompidou (Παρίσι)
Συμπαραγωγή: Les Spectacles vivants-Centre Pompidou (Παρίσι), Südwestrundfunk (Στουτγάρδη), Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Ultima Oslo Contemporary Music Festival (Όσλο)
Με τη συνεργασία του metalu.net, chantier numérique de Métalu A Chahuter. Η παραγωγή των ρομποτικών εντυπώσεων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος In Moov, που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από τον Gaël Langevin. Με την υποστήριξη του Sacem.


Info: Thinking Things – Γιώργος Απέργης, 3 Νοεμβρίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα. Εισιτ.: 5-12 ευρώ.
εμφάνιση σχολίων