0
1
σχόλια
179
λέξεις
ΖΗΝ
Η πιο εύκολη εκδοχή για το αγαπημένο γλυκό σταφύλι
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | PHOTO: PEXELS
28 Σεπτεμβρίου 2022
Δεν θέλει καμία προσπάθεια για να δέσει το σιρόπι και πάντα πετυχαίνει. Το γλυκό κουταλιού σταφύλι, γίνεται σχεδόν μόνο του στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό ρόγες σταφύλι χωρίς κουκούτσια, 800 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες, χυμό από μισό λεμόνι, ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα (προαιρετικά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το σταφύλι και το αφήνουμε για 15 λεπτά στο σουρωτήρι να στεγνώσει. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μην λιώσουμε το φρούτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας το οποίο όχι μόνο να σκεπάζει το σκεύος μας αλλά και να προεξέχει αρκετά από αυτό. Το βρέχουμε καλά και το στύβουμε. Καλύπτουμε με αυτό το σκεύος μας. Ψήνουμε το σταφύλι σκεπασμένο για 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο. Ύστερα βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και ανακατεύουμε καλά το γλυκό. Τοποθετούμε πάλι επάνω τη λαδόκολλα, και ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ύστερα το διατηρούμε στο ψυγείο.
εμφάνιση σχολίων