0
2
σχόλια
328
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Όσοι θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στο νησί του μεγάλου σκηνοθέτη μπορούν να στείλουν μια αίτηση!
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
17 Οκτωβρίου 2018
1960. Ο Ingmar Bergman αναζητά το τέλειο μέρος για τα γυρίσματα της ταινίας «Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη». Ανακαλύπτει το άγριο τοπίο του νησιού Φόρε (Fårö) της Βαλτικής. Το ερωτεύεται τόσο που όχι μόνο κάνει τα γυρίσματα πολλών ταινιών του, αλλά φτιάχνει εκεί και το σπίτι του.

Η ιδέα δεν ήταν μόνο να μείνει εκεί. Ήταν να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα φιλόξενων σπιτιών ώστε το μέρος να γίνει χώρος έμπνευσης, περισυλλογής και δημιουργίας κάθε είδους καλλιτεχνών. Ο ίδιος έζησε και εργάστηκε στο Φόρε για περισσότερα από 40 χρόνια και το κτήμα του φιλοξένησε μουσικούς, ανθρώπους του σινεμά, λογοτέχνες, φωτογράφους.

Το κτήμα Bergman προσκαλεί καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, συγγραφείς και δημοσιογράφους να μείνουν και να εργαστούν στο νησί  Μπορεί ο Bergman να μη ζει πια όμως η κληρονομιά του συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έτσι το κτήμα Bergman προσκαλεί καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, συγγραφείς μη-φαντασίας και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να έρθουν και να εργαστούν στο νησί, μένοντας δωρεάν. Και τα τέσσερα σπίτια διατηρούνται στην αρχική τους κατάσταση, υπό τις γραπτές οδηγίες που άφησε ο ίδιος στο κομοδίνο του. Ο χώρος με τα χρόνια έχει επεκταθεί και διαθέτει και δικό του σινεμά. Το περιβάλλον στοχεύει να καλλιεργήσει το στοχαστικό και δημιουργικό έργο - με τον ίδιο τρόπο που ενέπνευσε τις καλλιτεχνικές επιδιώξεις του Ingmar Bergman για σαράντα χρόνια.

Τα σπίτια διατηρούνται στην αρχική τους κατάσταση, υπό τις γραπτές οδηγίες που άφησε ο σκηνοθέτης στο κομοδίνο του


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να τεκμηριώσουν τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα, να παρέχουν περιγραφή του έργου πάνω στο οποίο σκοπεύουν να εργαστούν, και να δηλώσουν  τον αριθμό των ατόμων (σύζυγος, παιδιά κ.λπ.) καθώς και την προβλεπόμενη περίοδο διαμονής. Επιπλέον, οι αιτούντες πρέπει να προσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να αποζημιώσουν την κοινότητα με τη μορφή κάποιου πολιτιστικού γεγονότος. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και σε ομάδες. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου. Βρίσκουμε περισσότερες πληροφορίες και τη σχετική φόρμα εδώ.
εμφάνιση σχολίων