0
1
σχόλια
305
λέξεις
CULTURE
[ΔΩΡΕΑΝ] Νέος κύκλος δραματοποιημένων αναγνώσεων στο Νιάρχος, με ελεύθ. είσοδο
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
13 Οκτωβρίου 2018
Η αρχή γίνεται με δύο διηγήματα του Τσέχωφ, υπό τις οδηγίες της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Σαν να ζούμε διηγήματα στο σαλόνι μας. Οι «Παραβάσεις» επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικού αναλογίου, στην οποία θεατρικά και άλλα κείμενα επαναπροσσεγίζονται μέσα από δραματοποιημένη ανάγνωση, με σύγχρονο τρόπο.

Η νέα σεζόν των Παραβάσεων μας υποδέχεται στον Φάρο, υπό τη σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Φετινό της θέμα είναι τα διηγήματα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε μέχρι τον Γιώργο Ιωάννου. Ο κύκλος αποτελείται από έξι απογεύματα αφιερωμένα σε ισάριθμους συγγραφείς και οι ηθοποιοί μοιράζονται μαζί μας τους κόσμους, τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα και τις αναζητήσεις των συγγραφέων, μέσω την ανάγνωσης.

Η αρχή γίνεται με τον Τσέχωφ. Οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Νίκος Κουρής ερμηνεύουν δύο διηγήματα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, την Κυρία με το Σκυλάκι, και την Καστάνκα.

Η Κυρία με το Σκυλάκι, αριστοκράτισσα από την επαρχία, συναντά έναν Μοσχοβίτη φιλόλογο στη Γιάλτα. Και οι δυο τους είναι παντρεμένοι όμως μεταξύ τους ξεκινά μια ρομαντική σχέση. Η λογική επιβάλλει τη διάλυσή της σχέσης τους. Ωστόσο η Κυρία με το Σκυλάκι, έχει κάτι που την κάνει αξέχαστη.

Η Καστάνκα, είναι μια χαριτωμένη σκυλίτσα που ζει αγαπημένη με τα αφεντικά της μέχρι που χάνεται και καταλήγει σε ένα τσίρκο.  Εκεί προσπαθεί να βρει τη θέση της στον κόσμο, βιώνοντας από στοργή και ευγνωμοσύνη, μέχρι σκληρότητα και φόβο, χωρίς να σταματά ποτέ να αναπολεί το σπίτι της. Θα τα καταφέρει να επιστρέψει;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Ερμηνεύουν: Νίκος Κουρής και Μαρία Ναυπλιώτου
Η πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου θα ερμηνεύσει στο πιάνο αποσπάσματα από το έργο «Οι Εποχές του Τσαϊκόφσκι».
Η χρήση των διηγημάτων γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Εστία, από την έκδοση Η Αγάπη και άλλα 32 διηγήματα (2013) σε μετάφραση Βασίλη Ντινόπουλου.


Info: Παραβάσεις – Άντον Τσέχωφ, Η Κυρία με το Σκυλάκι & Καστάνκα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, 17:00, ΚΠΙΝΣ.
εμφάνιση σχολίων