0
1
σχόλια
219
λέξεις
ΖΗΝ
Βραβείο «Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται φέτος στην «Κιβωτό του Κόσμου»
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
14 Οκτωβρίου 2018
1998. Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύεται για την προστασία Μητέρας και Παιδιού από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Από τότε και μέχρι σήμερα, η Μ.Κ.Ο. προσφέρει καθημερινά φαγητό σε εκατοντάδες άτομα που έχουν ανάγκη αλλά και φιλοξενία σε μονογονεϊκές οικογένειες δίνοντας έμφαση στις ανάγκες -και όχι μόνο στις βασικές- των οικογενειών αλλά και των ασυνόδευτων παιδιών.

Για να πραγματοποιήσει το έργο της, στηρίζεται σε επιστημονικό προσωπικό και σε πάνω από 3.000 εθελοντές. Στην Αθήνα φιλοξενούνται 400 παιδιά και στο παράρτημα της Χίου 200, τόσο ελληνόπουλα όσο και προσφυγόπουλα.

Φέτος, η «Κιβωτός του Κόσμου», τιμάται με το Βραβείο «Ευρωπαίου Πολίτη» πουαπονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Στόχο έχει να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις ενισχύουν στην πράξη τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών και προάγουν τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάμεσα στους νικητές είναι και άλλοι δύο οργανισμοί: οι HOPEgenesis και Άνεμος Ανανέωσης. Η «HOPEgenesis» είναι μη-κυβερνητική οργάνωση που παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικές και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες σε εγκύους, ιδιαίτερα γυναίκες προερχόμενες από απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Ο Άνεμος Ανανέωσης έχει δημιουργηθεί από πολίτες και σκοπό έχει να δημιουργήσει μια καλύτερη κοινωνία πολιτών, απευθυνόμενος κατευθείαν στους πολίτες, μέσω της προώθησης της αλληλέγγυας οικονομίας, βιώσιμων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κ.ά.
εμφάνιση σχολίων