0
1
σχόλια
196
λέξεις
CULTURE
Μία εκπαιδευτικός πάει με βαρκούλα κάθε μέρα στο μονοθέσιο σχολείο της Τελένδου για να διδάξει δύο μαθητές
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
8 Οκτωβρίου 2018
Η Ελένη Τάνου είναι δασκάλα και κάθε πρωί παίρνει μια βάρκα προκειμένου να διδάξει στο μάλλον μικρότερο σχολείο της Ελλάδας. Ερωτεύτηκε και μετακόμισε στην Κάλυμνο. Έκανε αίτηση για να διδάξει στο σχολείο της Τελένδου και την δέχτηκαν. Έτσι, για να φτάσει στη σχολική αίθουσα κάνει καθημερινά μια μικρή διαδρομή 5 λεπτών με βαρκούλα.

Το σχολείο έχει πλέον έχει μόνο δύο μαθητές αντί για πέντε που είχε μέχρι πρόσφατα, αφού τρία από τα παιδάκια πάνε σε σχολείο της Καλύμνου όταν ολοκληρώνεται η σεζόν, και οι γονείς τους κλείνουν τα καταστήματά τους στην Τέλενδο. Επιστρέφουν όμως στο σχολείο της Τελένδου πάλι μετά το Πάσχα. Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς, η Ελένη θα το περάσει μαζί με τα δύο παιδιά της πέμπτης τάξης.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, αυτή η δασκάλα δεν κάνει κοπάνες. Οι βαρκάρηδες λένε πως σπάνια είναι τόσο δυνατή η κακοκαιρία ώστε να μη μπορεί να περάσει η βάρκα απέναντι. Άλλωστε, όπως δηλώνει στην Δημοκρατική, τα παιδιά την αγαπούν και την περιμένουν κάθε μέρα στο λιμάνι ώστε να πάνε όλοι μαζί στο σχολείο. Και αυτό της είναι αρκετό για να συνεχίζει.
εμφάνιση σχολίων