1
1
σχόλια
241
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Το μεγάλο ευρωπαϊκό δίκτυο του ντοκιμαντέρ επιστρέφει με προβολές σε όλη την Ελλάδα
 
DOCTV.GR
3 Οκτωβρίου 2018
Αυτό τον Σεπτέμβριο το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και 4 ακόμα ελληνικών πόλεων (Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πάτρας & Αμαλιάδας) για την δέκατη χρονιά του.

Από τώρα έως και τον Μάϊο, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα 18 ταινιών, θα προσφέρει μια πανοραμική εικόνα της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής στον χώρο του σινεμά τεκμηρίωσης. Πότε αστείες, άλλοτε βαθιά συγκινητικές, ανατρεπτικές, παράξενες, πάντα ενδιαφέρουσες, οι ιστορίες του CineDoc φωτίζουν απροσδόκητες πλευρές του κόσμου και της ανθρώπινης κατάστασης.

Το ξεκίνημα της σεζόν θα μας βρει να διασχίζουμε την κορυφή του Ολύμπου με την ταινία Επιστροφή στην Κορυφή του Στρατή Χατζηελενούδα. Το 2008 ο 23χρονος Λεωνίδας ανέβηκε για πρώτη φορά στον Όλυμπο. Στην επιστροφή προς την Αθήνα, ένα ατύχημα με τη μηχανή κόστισε σχεδόν τη ζωή του και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Τώρα, 10 χρόνια μετά, θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και οι φίλοι του θα φροντίσουν να τα καταφέρει. Τι κι αν κανείς τους δεν έχει ξανανέβει κανένα βουνό ποτέ; Ένας feelgood ύμνος στη δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της punk rock. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”. 


 
Προβολές: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31. Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Τετάρτη 3/10, 19.30) θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή της ταινίας. Η αίθουσα στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι προσβάσιμη για ΑμΕΑ. Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109
εμφάνιση σχολίων