1
1
σχόλια
356
λέξεις
ΖΗΝ
Το σύγχρονο παράδοξο της μη σεξουαλικής επιθυμίας
 
DOCTV.GR
25 Σεπτεμβρίου 2018
Ζευγάρια, ερωτευμένα. Πόσο σεξ κάνουν;  Καθόλου. Μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων που συμμετείχαν στην έρευνα ένα ποσοστό 29%, απάντησε «όχι σεξ». Περίπου το 18% των ερωτηθέντων ηλικίας κάτω των 30 ετών έκαναν σεξ λιγότερες από 10 φορές το προηγούμενο έτος. 

Εκπομπή του BBC ασχολήθηκε με έρευνα που έγινε κατά παραγγελία του βρετανικού Mumsnet, έκανε το ρεπορτάζ και βρήκε ανθρώπους που δηλώνουν απερίφραστα: αγάπη και σεξ δεν χρειάζεται να πηγαίνουν μαζί.

«Τα 10 τελευταία χρόνια βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους να δηλώνουν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή»      

Πολλά ζευγάρια φαίνεται πως δεν έχουν ανάγκη το σεξ ποτέ -ή σχεδόν ποτέ. Αλλά δεν είναι μόνο οι μεσήλικες γονείς που έχουν λιγότερο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με τον σύμβουλο και θεραπευτή Martin Burrow, από την οργάνωση Relate. «Τα 10 τελευταία χρόνια βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους να δηλώνουν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή». Αυτό σημαίνει πως είτε οι άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να μιλήσουν για το σεξ, είτε απλώς κάνουν λιγότερο σεξ. Πάντως μια σχέση μπορεί να είναι επιτυχημένη, με σεξ ή χωρίς.»

«Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και οι δύο ασέξουαλ»  

 
Επίσης κάποια ζευγάρια δεν θεωρούν ότι το σεξ είναι απαραίτητο στη σχέση τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και οι δύο ασέξουαλ. Ενώ σε άλλες μπορεί να είναι μόνο ο ένας.  Σε περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος είναι ασέξουαλ, ίσως να έχουν δοκιμάσει το σεξ αλλά να μην έχουν και την καλύτερη χημεία. Έτσι οι σύντροφοι φαίνεται πως καταφέρνουν να αντλούν ευχαρίστηση από άλλου είδους επαφή και επικοινωνία. Το σκεπτικό είναι πως υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να δείξουν αγάπη μεταξύ τους οι σύντροφοι. Στην περίπτωση που και οι δύο είναι ασέξουαλ, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, χωρίς πειραματισμούς. Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις ζευγαριών που είναι χρόνια μαζί και παντρεύτηκαν χωρίς να έχουν κάνει ποτέ μεταξύ τους σεξ -και έτσι συνεχίζουν.

«Το σκεπτικό είναι πως υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να δείξουν αγάπη μεταξύ τους δυο σύντροφοι»

 
Για τον θεραπευτή Martin Burrow, όταν πρόκειται για την ποσότητα του σεξ στις σχέσεις, «κανονικό ή νορμάλ δεν υπάρχει» αφού ορισμένα ζευγάρια, μπορούν να «φτάσουν σε υψηλά επίπεδα οικειότητας χωρίς να κάνουν σεξ».Διαβάστε επίσης: Ράιχ: Σεξουαλική καταπίεση
 
εμφάνιση σχολίων