1
9
σχόλια
207
λέξεις
VISUALISM
Ο street artist που γέμισε την Αθήνα με συνθήματα
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
12 Σεπτεμβρίου 2018
Όλα ξεκίνησαν στη Βουλγαρία όταν ο 12χρονος Good Guy Boris πήρε στα χέρια του ένα σπρέι και ζωγράφισε φαλλούς γύρω από όνομα του τοπικού ποδοσφαιρικού κλαμπ. Ο πατέρας του, παρ’ όλο που ήταν πολύ αυστηρός, αποφάσισε να μη τον τιμωρήσει, αφήνοντάς του χώρο να εξερευνήσει αυτή τη νέα του καλλιτεχνική τάση.

Από τότε πέρασε στη σχεδίαση περιοδικών, δούλεψε σε διαφημιστικές –εξασκώντας τις ικανότητές του στο design, τη φωτογραφία και την παραγωγή βίντεο-, δούλεψε για λίγο σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο και δημιούργησε το blog The Gifters. Χωρίς να ξέρει ούτε μια γαλλική λέξη, μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε για το Παρίσι όπου άρχισε να δημιουργεί βίντεο με γκραφιτάδες και όλα τα ακροβατικά που έκαναν για να καταφέρουν να ταγκάρουν τους τοίχους. Τον Μάιο του 2014 η γαλλική αστυνομία τον συνέλαβε και τον κράτησε φυλακισμένο για τέσσερις μήνες σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της Ευρώπης (Fleury-Mérogis).


Ο Boris είναι πλέον κάτοικος της Αθήνας, όπου σκορπίζει τα περίφημα μότο του: Kids just wanna have likes, Toys are better people, Athens is lava, Send nudes, All we need is more likes κ.ά. Αγαπάει τα social media, έχει δικό του κανάλι στο youtube και δημιουργεί βίντεο για τους λάτρεις της ζωγραφικής του δρόμου. 
εμφάνιση σχολίων