0
1
σχόλια
570
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Τι είναι το Odyssia Fest; Μαθαίνουμε τα πάντα για το ιδιότυπο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να φτάσει στ’ αστέρια
 
DOCTV.GR
7 Ιουλίου 2018
Ένα τριήμερο μουσικό πάρτι σε μια κοινότητα δίπλα στη θάλασσα. Το Odyssia fest μας ταξιδεύει σε μια ιδιότυπη Οδύσσεια στον κόλπο του Σχίνου, γεμάτη νότες και φύση. Μιλήσαμε με τον διοργανωτή του, Sunshine Pedro, και μάθαμε περισσότερα πράγματα για το φεστιβάλ που φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι το διάστημα. To DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας.


-Θυμάσαι ποια ήταν η πρώτη φορά που άκουσες «dance» μουσική, η πρώτη σου σχετική μουσική ανάμνηση; Οι πρώτες αναμνήσεις και ακούσματα από χορευτική μουσική ήταν στο πράσινο Ford Capry του πάτερα μου και ήταν μια κασέτα βαρέων βαρών του Bob Marley and the Wailers. Παπαγάλιζα και τους στίχους από μικρός. Και για αποφυγή παρεξηγήσεων η dub reggae είναι μανούλα της χορευτικής μουσικής.

-Πότε γεννήθηκε η ιδέα του φεστιβάλ, πως, πότε και γιατί; Το 2013 με το music group μου τους The Lovesick συμμετείχαμε  σε ένα Burn festival στη έρημο Tankwa, πέντε ώρες έξω από το Cape Town. Στο AfrikA Burn το λοιπόν μετά από ένα 14ωρο σετ και 6 αξέχαστες νύχτες στη μέση του πουθενά δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα φεστιβάλ που κατά βάση να αγκαλιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο μουσικό κόσμο με διαφορετικά ακούσματα αλλά και να δίνει έναν ανοικτό καμβά σε καλλιτέχνες με θέμα τους μύθους της Οδύσσειας να δημιουργήσουν και να αφήσουν το έργο τους για τις επόμενες γενιές εκθέτοντας το.

-Ποια είναι η κεντρική ιδέα του φεστιβάλ; Υπάρχουν 10 αρχές που με βάση αυτές ξεκίνησε η Οδύσσεια. Αν σκάψει κάποιος στη σελίδα της, θα βρει πραγματικά όμορφα αφηγήματα που καλούμαστε εμείς να τα κάνουμε πράξη. Με δυο κουβέντες, χτίζουμε μια κοινότητα με αρετή, όραμα και αξίες μιας ιδανικής μελλοντικής πολιτείας, που βιώνει με συγκεκριμένες επιλεγμένες εικόνες το παρόν, μαθαίνοντας και γεμίζοντας μας αναμνήσεις για το αύριο.

-Ποιός είναι ο δικός σου προσωπικός στόχος και το όραμα σχετικά με το Odyssia; Σίγουρα κάποια στιγμή να αρχίζει να μεταλαμπαδεύει μαζί με το κοινό και τις αρχές της σε άλλες μεριές του κόσμου, αφήνοντας το στίγμα της σε όσο περισσότερους τόπους και ανθρώπους  αυτού του κόσμου και περιμένοντας μια ιδανική συγκυρία να γνωρίσουμε τον Elon Mysc και να κάνουμε το πρώτο Odyssia festival στο διάστημα πραγματώνοντας το Space Odyssey με τον δικό μας τρόπο…

-Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή που έχεις ζήσει από τη στιγμή που συνέλαβε την ιδέα του Odyssia έως τώρα; Είναι ξεκάθαρα η αγάπη , τα χαμόγελα και οι αγκαλιές που παίρνω από το κόσμο όταν βρίσκομαι γύρω τους και θέλουν να ανταποδώσουν με αυτόν τον τρόπο αυτό που ζούμε όλοι μαζί στην Οδύσσεια. Επίσης η δύναμη που παίρνω από τη οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες που ζουν την προσωπική τους Οδύσσεια μαζί μου.

-Γιατί γίνεται στο Carioca’s; Γιατί είναι το σπίτι μας στη παραλία. Εκεί που ανδρώθηκε  μουσικά και ηλικιακά ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της μουσικής οικογένειας  με παράδοση πλέον και παρακαταθήκη στις νέες γενιές. Πάντα θα είναι η βάση μας που όσο και αν προσπαθούμε να μεγαλώσουμε θα κάνουμε πράγματα εκεί.

- Τι να περιμένουμε φέτος; Εγκαινιάζουμε ένα δεύτερο stage σε μια μαγευτική τοποθεσία  που θα λειτούργει τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι όπου θα ξεκίνα το main stage του Cariocas, με περιορισμένο capacity και πολλές εκπλήξεις στο line up.

-Ποια είναι η επόμενη στάση για το καλοκαίρι του Cariocas; 29 Ιουλίου γιορτάζουμε τα 20 χρόνια Cariocas με ένα κλασικό  house on the beach party με ελεύθερη είσοδο και είστε όλοι καλεσμένοι.

 
Διαβαστε επίσης: ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Odyssia Festival 2018

 
εμφάνιση σχολίων