2
1
σχόλια
466
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
13 ημέρες με προβολές ταινιών και εργαστήρια σε Πάρο, Πάτμο και Αθήνα
 
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚHΣ ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ [email protected]
11 Ιουλίου 2018
Από τις 17 έως τις 29 Ιουλίου κι από την Πάτμο στη Πάρο - εκτός από το Photosphere International open Air Photography Festival - ταξιδεύει και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αιγαίου (Aegean Film Festival), με Πρεμιέρες, επερχόμενες (Mamma Mia: Here We Go Again) και γνωστές πρόσφατες ταινίες μεγάλου μήκους όπως Το Νησί των Σκυλιών (Isle of Dogs), του Γουές Άντερσον ή Ο Πρόεδρος, του Σαντιάγκο Μιτρά, αλλά κι ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με γνωστά φεστιβάλ, όπως το Σάντανς και το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Ανάμεσα στους νέους συνεργάτες του φεστιβάλ, είναι και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαλέτας στη Μάλτα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ivy League, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Λονδίνου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Παράλληλα με το φεστιβάλ και με τη συμμετοχή του Αμερικάνικου Κολεγίου, διοργανώνει και ένα storytelling workshop για σεναριογράφους, από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου στην Αθήνα κι από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου στην Πάτμο.

Καθώς ο υπογράφων τη στήλη, ήταν μέλος της επιτροπής πρόκρισης ταινιών μικρού μήκους, έχει να σας προτείνει τα εξαιρετικά:
Before We Heal του Ναντίμ Χομπέικα (Λίβανος 2017). Πόσα μπορούν να ειπωθούν ανάμεσα σε δύο πρώην εραστές, πίσω από μια κλειστή πόρτα; Δείτε το τρέιλερ στο facebook

A Drowning Man του Μεχντί Φαϊφέλ (Δανία, Βρετανία, Ελλάδα). Μια μέρα από τη ζωή ενός νεαρού Παλαιστίνιου πρόσφυγα στην Αθήνα του σήμερα. Δείτε το τρέιλερ, εδώ

Je suis (I am) της Φέιθ Στρόνγκχαρτ (ΗΠΑ 2017). Μια εργαζόμενη μητέρα, περνάει μια πραγματικά δύσκολη μέρα. Δείτε τη σελίδα της ταινίας, εδώ

Profiterole της Χρυσάνθης Καρφή Κώη (Ελλάδα 2017). Το θανάσιμο γεύμα μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας τελειώνει με ένα έξοχο προφιτερόλ. Καυστική μαύρη κωμωδία, με τον Ερρίκο Λίτση και την Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, μεταξύ άλλων.


Punchline του Κριστόφ Μ. Σαμπέρ (Ελβετία). Το να ξεφορτωθούν έναν μάρτυρα, θα σταθεί ιδιαίτερα δύσκολο για δυο κακοποιούς που αγαπούν τα γκανγκστερικά φιλμ και που θέλουν να αντιγράψουν τα είδωλά τους. Ο Ταραντίνο εδώ, μάλλον θα νιώσει περήφανος.

Reflections του Φλοράν Αγκοστινί (Γαλλία 2017). Σε ένα διστοπικό μέλλον, μια νεαρή κοπέλα από μη προνομιούχα τάξη, περνάει από μια εφιαλτική συνέντευξη ευρέσεως εργασίας.


Φυσικά υπάρχουν και δεκάδες άλλες ταινίες που δεν υπήρχαν στο μπουκέτο των ταινιών που έκρινε η στήλη και που σίγουρα, είναι ιδιαίτερα αξιόλογες. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες εδώ.

Επισκευτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ

 
Ιnfo: 8o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου. Πάτμος 17 - 22 Ιουλίου. Πάρος 24 - 29 Ιουλίου. Στην Πάτμο, στον Θερινό του Σχολείου της Σκάλας, στο Πάτμιο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο (θερινή και χειμερινή αίθουσα) και τα σεμινάρια στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ακτίς. Στην Πάρο, στους θερινούς κινηματογράφους Rex στην Παροικία και Έναστρον, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Άη Γιάννη του Δέτη, στη Νάουσα.
εμφάνιση σχολίων