1
1
σχόλια
173
λέξεις
VIDEO
Οι συμβουλές του κορυφαίου παραγωγού Brian Eno στους δημιουργούς
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
27 Ιουνίου 2018
«Συχνά με καλούν να μιλήσω σε σχολές τέχνης και το πρώτο πράγμα που λέω, φέρνει σε αμηχανία τους καθηγητές διότι είναι το εξής: μη βρείτε δουλειά».

Ο Brian Eno, θεμελιωτής της ambient μουσικής, πρωτοπόρος καλλιτέχνης και ιδιοφυής guru για τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο, οραματίζεται ένα μέλλον όπου όλοι θα είμαστε σε θέση να μην χρειάζεται να βρούμε δουλειά, θεσπίζοντας κάποια μορφή παγκόσμιου βασικού εισοδήματος που θα εγγυάται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας ένα ορισμένο επίπεδο διαβίωσης ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησης, ώστε ο καθένας να μπορεί να ανακαλύψει τις πραγματικές του δεξιότητες, χωρίς την πίεση και την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης.

«Ο καθένας μας έχει συγκεκριμένα ταλέντα και η “εξυπνάδα” δημιουργείται από τις κοινωνίες. Απλώς προσπαθήστε να μην πιάσετε δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει όμως να μην κάνετε τίποτα.

Προσπαθήστε να αφήσετε τον εαυτό σας σε μια θέση όπου θα κάνετε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε και στο χρόνο σας, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τις δυνατότητές σας». 
εμφάνιση σχολίων