5
5
σχόλια
466
λέξεις
CULTURE
Οι σειρές που βλέπουμε με μανία
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Ιουνίου 2018
PATRICK MELROSE: Ο Patrick Melorse (Benedict Cumberbatch) είναι ο γιος μιας παρακμάζουσας αριστοκρατικής οικογένειας. Μέσα από την αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά, προσπαθεί να ξεπεράσει τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας και ξεκινά τη δική του οδύσσεια για λύτρωση. Η δραματική μίνι σειρά 5 επεισοδίων, βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του βραβευμένου με Booker, Εdward St. Αubyn. Κάθε επεισόδιο της δραματικής σειράς, τοποθετείται σε μια διαφορετική χρονική περίοδο της ζωής του ήρωα, καλύπτοντας συνολικά ένα διάστημα 40 ετών.

 
MARVELS CLOAK & DAGGER – ΣΕΖΟΝ 1: Δύο εφήβα που προέρχονται από εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα, ανακαλύπτουν πως κατέχουν δυνάμεις που με κάποιον μυστήριο τρόπο τους ενώνουν. Η Tandy μπορεί να παράγει μαχαίρια από καθαρό φως, ενώ ο Tyrone μπορεί να καταβροχθίσει αυτούς που τον περιβάλλουν στο σκοτάδι. Ενώ ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους, ερωτεύονται. Η νέα σειρά της Marvel είναι δημιουργία του Joe Pokaski (Daredevil, Heroes, Underground), και πρωταγωνιστούν οι Olivia Holt και Aubrey Joseph.POSE – ΣΕΖΟΝ 1: Ο Ryan Murphy (American Horror Story, Glee, Eat-Pray-Love), επιστρέφει με νέα σειρά στο Netflix. Το Pose, διαδραματίζεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μας βάζει κατευθείαν μέσα στη ζωή της πόλης: από το ball dancing, στην άνοδο του πολυτελούς τρόπου ζωής και από εκεί, στον underground κόσμο. Οι περίφημοι χοροί του τότε, ήταν σημείο συνάντησης των διεμφυλικών της πόλης, εκεί  όπου ήταν ευπρόσδεκτοί και μπορούσαν να είναι ο εαυτός τους. Η δραματική σειρά περιλαμβάνει το μεγαλύτερο cast από transgender ηθοποιούς σε βασικούς ρόλους ( MJ Rodriguez, Indya Moore, Hailie Shar, Angelia Ross, και Dominique Jackson). Παίζουν επίσης οι Kate Mara, James Van Der Beek, και Evan Peters. Ο Murphy δημιούργησε τη σειρά σε συνεργασία με τους Brad Falchuk και Steven Canals. Ο Canals, για να γράψει το σενάριο, συμβουλεύτηκε την διεμφυλική ακτιβίστρια Janet Mock.


ΤΗΕ RAIN – ΣΕΖΟΝ 1: Έξι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ένας θανατηφόρος ιός που μεταφέρεται με τη βροχή, έχει εξαφανίσει σχεδόν όλους τους ανθρώπους στη Σκανδιναβία. Δύο αδέρφια από τη Δανία βγαίνουν από την ασφάλεια του ενυδρείου τους για να βρουν τα απομεινάρια του χαμένου πολιτισμού. Εντάσσονται σε μια ομάδα επιζώντων και μαζί ψάχνουν για σημάδια ζωής. Αγάπη, ζήλεια και δύσκολες επιλογές συνυπάρχουν στην μικρή τους ομάδα. Θα καταφέρουν να είναι μαζί όταν έρθει η βροχή; Η σειρά φαντασίας του Netflix, είναι δημιουργία των Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Follow the Money).

 
VIDA – ΣΕΖΟΝ 2: Δύο αδελφές, η Emma και η Lyn, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές ή απομακρυσμένες μεταξύ τους. Οι συνθήκες όμως τις αναγκάζουν να γυρίσουν στην παιδική τους γειτονιά και να έρθουν αντιμέτωπες με το παρελθόν τους, αλλά και με μια συγκλονιστική αλήθεια για την ταυτότητα της μητέρας τους. H Tanya Saracho (How to get away with murder), υπογράφει τη δραματική σειρά που κέρδισε το βραβείο κοινού στο SXSW Film Festival 2018.
εμφάνιση σχολίων