1
1
σχόλια
178
λέξεις
CULTURE
Η Στέγη κατά των διακρίσεων φύλου: η Αφροδίτη Παναγιωτάκου απαντά στις ερωτήσεις δύο εφήβων για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
11 Ιουνίου 2018
- «'Ερχεται κάποιος και λέει "εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν μου αρέσει να το δείχνουν"».
- «Αυτή είναι η κατηγορία που νομίζει πως είναι ουδέτερη ενώ δεν είναι. Δεν νομίζω ότι όλος ο κόσμος θέλει να λιθοβολίσει τους γκέι στο δρόμο αλλά οι περισσότεροι δεν θέλουν να είναι το παιδί τους και να μην το δείχνουν και πολύ κιόλας, διότι "είπαμε κάνε ότι θέλεις, αλλά μόνο στο κρεβάτι σου". Εκεί ακριβώς, ανοίγεις τη συζήτηση. Δηλαδή τί πρέπει να κάνει κανείς; Να κρύβεται;».

Η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου και δηλώνει «Παρούσα» στις διεκδικήσεις της LGBTQI+ κοινότητας, απαντώντας σε «δύσκολες» ερωτήσεις δύο εφήβων για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, που πιθανότατα έχουν απασχολήσει πολλούς.

Το κίνημα για την γκέι απελευθέρωση διεκδικεί από το 1969 μέχρι σήμερα, δικαιώματα τα οποία δεν είναι αυτονόητα για όλους. Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας - Athens Pride, προωθεί την αποδοχή των LGBTQI+ ατόμων, καταπολεμά τη διάκριση και διεκδικεί τα δικαιώματά τους.
εμφάνιση σχολίων