9
5
σχόλια
208
λέξεις
VIDEO
Ακτιβιστής της καθημερινότητας, συγγραφέας, ταξιδιώτης, μάγειρας, ντοκιμενταρίστας. Ο Μπουρντέν αυτοκτόνησε σε ηλικία 61 ετών
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
8 Ιουνίου 2018
Ο Άντονι Μπουρντέν, συγγραφέας, σεφ και παρουσιαστής, βρέθηκε κρεμασμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Στρασβούργο. Ήταν μόνο 61 ετών και βρισκόταν στη Γαλλία για τα γυρίσματα ενός νέου επεισοδίου της εκπομπής του, Parts Unknown, στο CNN.

Ο Μπουρντέν έκανε διάσημο τον όρο «foodie» στις αρχές του 21ου αιώνα, μέσω των βιβλίων του και των εκπομπών του στην τηλεόραση. Τον αποκαλούσαν «Κέρουακ της μαγειρικής». Η εκπομπή Anthony Bourdain: No Reservations στο Travel Channel, κέρδισε δύο βραβεία Emmy και περισσότερες από δώδεκα υποψηφιότητες.

Ο Μπουρντέν άλλαξε τον τρόπο που τα μίντια συνδέουν την τροφή με τα ταξίδια και τον πολιτισμό, παρουσιάζοντας στις εκπομπές του -με αφορμή το φαγητό- την ουσιαστική ζωή.


Υποστήριξε τους περιθωριοποιημένους πολιτισμούς. Αγωνίστηκε ενεργά για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των εστιατορίων. Και παράλληλα ήταν τόσο rock n’ roll που είχε παραδεχτεί δημόσια πως στη ζωή του δοκίμασε όλα τα ναρκωτικά.


Σε μια εκπομπή που έκανε στην Ιταλία γνώρισε την Asia Argento και δήλωνε πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Η είδηση της αυτοκτονίας του συνοδεύτηκε από την άχαρη στατιστική εκ μέρους του σπιτιού του του Cnn. «Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών τα ποσοστά αυτοκτονιών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 25% σε δύο μόλις δεκαετίες.»
εμφάνιση σχολίων