1
5
σχόλια
390
λέξεις
CULTURE
Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς.  Οι Ελληνικές Παραγωγές ταξιδεύουν στα σημαντικά φεστιβάλ.και θέατρα του πλανήτη
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
6 Ιουνίου 2018
«Η Ελλάδα στα καλύτερά της. Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται η αποστολή του Ιδρύματος Ωνάση, ειδικά όταν λειτουργούμε εκτός των ελληνικών συνόρων. Στόχος μας παραμένει πάντα η απελευθέρωση δυνάμεων, ώστε να συντελούμε στη διαμόρφωση κοινωνιών απαρτιζόμενων από αφυπνισμένους πολίτες»  -Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση

Έλληνες καλλιτέχνες έξω από τα σύνορα. Οι τέχνες στην Ελλάδα ως κάτι που αξίζει να διαμοιραστεί και να εξαπλωθεί. Παραγωγές που ταξιδεύουν σε μεγάλα θέατρα και σημαντικά φεστιβάλ. Projects που «μιλάνε» και αγκαλιάζονται διεθνώς. Η Στέγη βοηθά στην εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού, στηρίζοντας Έλληνες δημιουργούς και εκτός Ελλάδος. Το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» που φέτος γίνεται 8 ετών, μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερους από 50 καλλιτέχνες που παρουσίασαν τις δουλειές τους σε θέατρα και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

«Όρνιθες: Τέτοιο διονυσιασμό που δυναμιτίζει ολόκληρο το θέατρο έχουν να δουν οι Νεοϋορκέζοι από την εποχή της ακμής του καινοτόμου Living Theater στα '60s». -New York Times

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΦΕΤΟΣ:
-
Οι Όρνιθες του Νίκου Καραθάνου παίχτηκαν για 14 sold out παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και οι New York Times έγραψαν: «Τέτοιο διονυσιασμό που δυναμιτίζει ολόκληρο το θέατρο έχουν να δουν οι Νεοϋορκέζοι από την εποχή της ακμής του καινοτόμου Living Theater στα '60s».
- Η παράσταση-διάλεξη Antigone-Lonely Planet της Λένας Κιτσοπούλου, ταξίδεψε στο Παρίσι και στο Théâtre de la Ville aux Abbesses στο πλαίσιο του φεστιβάλ Chantiers d’Europe.
- Το Polysomnogarden της Μαρίνας Γιώτη, παρουσιάστηκε στο Donau Festival στην Κρεμς της Αυστρίας.


ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ:
- Το ΑΝΩΝΥΜΟ της Τζένης Αργυρίου θα παρουσιαστεί στις 5 και 6 Ιουνίου στο Montreuil της Γαλλίας, στο Théâtre Berthelot, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis και στις 17 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας 2018.
- Το ION του Χρήστου Παπαδόπουλου ταξίδεψε στο Δουβλίνο στο πλαίσιο του Dublin Dance Festival, ενώ στις 28 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο 21ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.
- To Late Night των Blitz συνεχίζει το ταξίδι του στις σκηνές του κόσμου και παρουσιάζεται στις 5 και 6 Ιουνίου στο Τορίνο, στο Festival delle Colline Torinesi.
- Η Καθαρή πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, γύρισε την Ευρώπη,  ετοιμάζεται κάνει μια καλοκαιρινή στάση στις 10 Ιουνίου στη Γερμανία στα πλαίσια του Future of Europe, αλλά και να ταξιδέψει σε νέους προορισμούς από τον Σεπτέμβριο.