0
3
σχόλια
266
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Σινεφίλ αφιέρωμα στον Γαλλικό Μάη με δύο ταινίες του φεστιβάλ των Καννών του ’68 και παράλληλες δράσεις

 
DOCTV.GR
23 Μαΐου 2018
Μάης το 1968. Μια εποχή που άλλαξε τον κόσμο, με ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή στο χώρο της διανόησης και των ιδεών. Δεν άφησε ανεπηρέαστες τις τέχνες και το σινεμά.

Τον Μάη του 68 Γάλλοι σκηνοθέτες κατέλαβαν την Ταινιοθήκη του Παρισιού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του διευθυντή της, Henri Langlois. Παράλληλα, οι Truffault, Godard,  Malle,  Polanski και άλλοι σπουδαίοι δημιουργοί κατάφεραν να διακόψουν το Φεστιβάλ Καννών του 1968 κατηγορώντας το ως καθεστωτικό.

Βλέπουμε 2 ταινίες που δεν πρόλαβαν να προβληθούν στο επεισοδιακό Φεστιβάλ των Καννών του 1968, των Μίλος Φόρμαν και Κάρλος Σάουρα

Δύο ταινίες που δεν πρόλαβαν να προβληθούν στο επεισοδιακό Φεστιβάλ των Καννών του 1968, το «Φωτιά... Πυροσβέστες» του Μίλος Φόρμαν και το «Peppermint Frappé» του Κάρλος Σάουρα, προβάλλονται στις 31 Μαΐου στη Στέγη.

Μαζί και η νέα ταινία φόρος-τιμής Γκοντάρ, Αγάπη μου (Le Redoutable) του Μισέλ Χαζαναβίσιους, που αφηγείται τα γεγονότα εκείνης της εποχής, όπως συνέβησαν στην πραγματικότητα και, κυρίως, στο μυαλό του θρυλικού σκηνοθέτη.


Οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους στα αγγλικά και με υπότιτλους στα ελληνικά για κωφούς και το πρόγραμμα είναι το εξής:
17:00 Φωτιά... Πυροσβέστες (Horí, má panenko) του Μίλος Φόρμαν
19:00 Peppermint Frappé του Κάρλος Σάουρα
21:00  Γκοντάρ, Αγάπη μου (Le Redoutable) του Μισέλ Χαζαναβίσιους

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: Το κινηματογραφικό ραντεβού επεκτείνεται και εκτός αίθουσας: live performances, μαθήματα κινηματογράφου, εκθέσεις, συναυλίες και ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό συνοδεύουν κάθε προβολή και μας βάζουν για τα καλά μέσα στον κινηματογραφικό κόσμο.

 
Info: Σινεμά στη Στέγη – Αφιέρωμα στο Μάη, 31 Μαίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Στάση μετρό:- Συγγρού – Φιξ. Εισιτ: 3-10 ευρώ.
εμφάνιση σχολίων