0
1
σχόλια
305
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Με τα όνειρά σου μπορείς να ξαναφτιάξεις τον κόσμο που σου στέρησαν». Ο Μοχάμεντ Μουλεσεχούλ για τη σπουδαιότητα του να ονειρευόμαστε
 
DOCTV.GR
22 Ιουνίου 2018
Το παιδί τρέχει πιο γρήγορα κι απ τους καημούς, πιο γρήγορα κι απ' τη μοίρα, πιο γρήγορα κι απ' το χρόνο. «Και ονειρέψου», του λέει ξαφνικά ο καλλιτέχνης, «ονειρέψου πως είσαι όμορφος, ευτυχισμένος και αθάνατος».

Σαν να λυτρώνεται απ' τους φόβους του, το παιδί σκαρφαλώνει γρήγορα στις κορφές των λόφων ανοιγοκλείνοντας τα χέρια του, με το προσωπάκι του ν' ακτινοβολεί, τα μάτια του να λάμπουν από χαρά, και ανασηκώνεται προς τον ουρανό, έτσι όπως το παρασύρει η φωνή του πατέρα του:

Μπορεί να σου πάρουν τα πάντα, τα υπάρχοντά σου, τα καλύτερά σου χρόνια, όλες σου τις χαρές και όλες τις ανταμοιβές που αξίζεις, μέχρι και το τελευταίο σου πουκάμισο -αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να σου πάρει είναι τα όνειρά σου με τα οποία μπορείς να ξαναφτιάξεις τον κόσμο που σου στέρησαν».

Βρείτε το βιβλίο σε ειδική τιμή εκεί.

Απόσπασμα από το βιβλίο Το Τρομοκρατικό Χτύπημα, εκδ. Καστανιώτης. Γιασμίνα Χάντρα (Yasmina Khadra) (είναι το λογοτεχνικό γυναικείο ψευδώνυμο του Αλγερινού συγγραφέα Μοχάμεντ Μουλεσεχούλ (Mohammed Moulessehoul) (10 Ιανουαρίου 1955). Ο Μουλεσεχούλ μπήκε σε ηλικία εννέα ετών σε στρατιωτική σχολή. Έγινε αξιωματικός του Αλγερινού στρατού και άρχισε να δημοσιεύει λογοτεχνικά κείμενα το 1984 υιοθετώντας το γυναικείο ψευδώνυμό του για να αποφύγει τη στρατιωτική λογοκρισία. Παρά την δημοσίευση πολλών επιτυχημένων μυθιστορημάτων του στην Αλγερία, ο Μουλεσεχούλ αποκάλυψε την ταυτότητά του μόλις το 2001, αφού εγκατέλειψε το στρατό και έφυγε εξόριστος και για να απομονωθεί στη Γαλλία. Η ανωνυμία ήταν ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του Αλγερινού Εμφυλίου Πολέμου. Το μυθιστόρημα L'Attentat ("Το τρομοκρατικό χτύπημα") κέρδισε το 2006 το Prix des libraires, βραβείο που δίδεται από περίπου πέντε χιλιάδες βιβλιοπωλεία στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία και τον Καναδά. Τα μυθιστορήματα του έχουν μεταφραστεί σε 25 χώρες. 
εμφάνιση σχολίων