0
1
σχόλια
159
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς βρίσκεται το Καποδιστριακό
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
15 Μαΐου 2018
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τον Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS για τη διετία 2016-2018. Πρόκειται για τον πιο μεγάλο διεθνή πίνακα κατάταξης ανά διδακτικό αντικείμενο που συντάχθηκε ποτέ και δημοσιεύεται στο TopUniversities.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών περιλαμβάνεται στους τέσσερις από τους επτά πιο γνωστούς πίνακες κατάταξης με τα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς. Μάλιστα, στους τρεις από τους τέσσερις το ΕΚΠΑ βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση.

Την κορυφή των πανεπιστημίων διεθνώς, καταλαμβάνει το MIT. Ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Stanford και στην τρίτη θέση το Harvard. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το California Institute of Technology και το πανεπιστήμιο του Cambridge.

Οι επτά πίνακες κατάταξης, με βάση τους οποίους εξάγονται τα στοιχεία, είναι οι: Webometrics, Academic Ranking of World Universities, QS (Quacquarelli Symonds), Times Higher Education, Center for World University Ranking, National Taiwan University και US News - Best Global University Rankings.
εμφάνιση σχολίων